vineri, 1 aprilie 2022

Actorul Volodimir Zeleschi versus dictatorul Vladimir Putin

                                                                                 


     Volomir Zeleschi inanite de a fi presedinte a fost actor de comedie care a jucat intr-un film rolul de presedinte , filmul la facut atat de celebru incat a decis sa candideze la presidentie si a castigat. Se pare totusi ca rolul de actor i se potrivea mai bine decat cel de presedinte. Zeleschi a castigat simpatia lumii intregi pentru curajul si exemplul de patriotism care la dat si la  insuflat concetatenilor sai infruntandu-l pe Putin si armata rusa invadatoare. Pe de alta parte Zeleaschi a socat cu pretentia sa (tupeul) de a pretinde ca tarile NATO sau chiar intreaga Europa sa i se alature in conflictul impotriva Rusiei stiind ca asta ar insemna al treilea razboi mondial, posibil un conflict nuclear devastator pentru Europa, America si intreaga planeta, cu milioane de victime. Si asta pentru ce ? pentru ca Ucraina sa castige razboiul cu Rusia pastrandu-si teritoriile neatinse Crimeea etc. 

O logica de actor de comedie nu de presedinte. 

Se pare ca ucrainienii sunt la fel de locomi de a poseda teritorii ca si fratii lor rusi. Si Romania a pierdut teritorii in primul si al doilea razboi modial, Basarabia, nordul Maramuresului (Bucovina) care este prin voia lui Stalin teritoriu ucrainean, insa romanii au invatat o lectie "ce papa ursul (rusul) ..."  poti sa iti iei adio de la el. Maresalul Antonescu in paranoia lui a incercat prin alianta cu Hitler sa recupereze Basarabia, dar este o nebunie sa crezi ca URSS cea mai mare tara din lume poate fi cucerita si stapanita, a incercat si Napoleon si a sfarsit-o dezastruos .

 Imperiul  Rus a ajuns la dimensiunile din prezent  pentru ca  timp de secole a avut conducatori agresivi si lacomi de a acapara teritorii.  Vladimir Putin ne-a demonstrat ca vrea sa continue traditia inaintasilor sai precum  Stalin de a stapanii propriul popor prin dicatura si lumea prin forta armelor si de a reface maretia URSS.

Razboiul din Ucraina nu poate fi oprit pana ce Zeleschi nu revine cu picioarele pe pamant, Rusia nu renunta la Crimeea pe care a integrat-o deja in teritoriul rus, la fel  regiunile rusofone Donețk și Luhansk iar ucrainienii au sanse sa piarda si alte teritorii din sud est precum orasul Mariopol si nu numai daca continua sa viseze la ce a fost candva. Realitatea crunta de a avea un vecin ca Rusia bate filmul, Zeleschi traleste inca in lumea filmului, visand ca poate invinge armata lui Putin, intre timp orasele ucrainene  sunt distruse si mii de oameni mor  nevinovati , pentru ca ...viata nu este un film....de comedie. 


.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu