vineri, 29 aprilie 2022

Zelenski actorul războinic

                                                                                               


Desi televiziuniule din Romania il prezinta pe Volomir Zelenski ca pe un erou care este gata ca sa isi dea viata pentru poporul ucrainean, unii mai au  totusi rezerve . Actuala conducere a Ucrainei ramane pe pozitii in fața Rusiei refuzand orice armistitiu care ar prevede cedari de teritorii , nu vor sa cedeze nimic nici Crimeea deja ocupata de rusi nici Dombas , nici Lugansk sau  Mariopol , pe care ar dori sa le recucereasca . Pe de alta parte sa te pui cu Rusia lui Putin e chiar o nebunie, nici rusii nu vor ceda si daca guvernul ucrainean ramane pe pozitii distrugerile vor continua, vor murii mii de ucrainieni dar si  rusi , si in final teoretic  rusii pot castiga avand o putere militara superioara si nu isi permit sa plece fara o victorie cel putin partiala.  Iar  Zelenski si echipa lui de razboinici nu le ramane decat sa isi numere mortii si tara distrusa de armata rusa. 

Pana la urma Zelenski si Putin au unele lucruri in comun, ambii iubesc pamantul mai mult decat oamenii. Cei care vor fi sacrificati vor fi ca intodeauna oamenii simpli civili sau militari . Mai grav de atat Zelenscki si guvernul sau provoacand in permanenta tarile europene sa-i acorde ajutor militar, îi instiga pe rusi la manie si ar putea exista un risc de conflict intre Rusia si NATO .

In ciuda asigurarilor "parerilogilor" la la televiziunile de stiri care proclama deja victoria Ucrainei impotriva Rusiei, putin probabil ca rusii sa accepte o infrangere in acest conflict. Putin pare in stare de orice inclusiv de declansarea unui razboi mondial in care sa  foloseasca chiar si  arme nucleare si vedem asta din amenintarile aproape zilnice la adresa celor care spijina  Ucraina.   Rusia sub conducerea lui Putin a acumulat un arsenal urias de arme inclusiv nuclerare, peste 2000 de focoase nucleare ce pot fi instalate in  rachete hipersonice netedetectabile de NATO (dupa cum afirma rusii), iar mai nou, rachetele cu incarcatura nucleare Satan, 1, 2 capabila sa distruga o tara de marimea Frantei (Poloniei, Romanie). Rusia si-ar creat acest arsenal nuclear pentru a fi folosite intr-un eventual conflict cu NATO, nu pentru a sta neparat exclusiv in vitrina cum cred unii. Expertii in domeniul militar spun totusi ca nu poate exista un conflict nuclear mondial pentru ca ar fi o sinucidere curata, dar cine poate garata  sanatatea mentala a celor de la Kremlin ?

 Pana acum secretarul general al NATO nu a scos nici un cuvant ca raspuns la amenintarile cu arme nucleare ale rusilor in sensul sa le spuna ce ar face ei in caz de atac, macar sa- i atentioneze pe rusi ce s-ar putea intampla daca ei ataca primii ... sa calmeze astfel propaganda deliranta de la TV  Russia.

..                                                                       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu