sâmbătă, 16 aprilie 2022

Saiturile putiniste

                                                                                    



Este incredibil cum se inmultesc cei care sustin agresiunea rusilor in Ucraina de la o zi la alta, sunt tot mai multe persoane, grupuri  pe facebook sau saituri. Situatia pare oarecum asemanatoare celei din perioada de varf a pandemiei cand conspirationistii anti-restrictii  au devenit in scurt timp  o majoritate  pe internet. 

Saitul nationalist extremist "Burebista"  continua sa sutina frenetic pe idolul lor Putin considerat de administratorul saitului ca fiind "un luptator impotriva globalismului" globalismul la mintea lor reprezenta civilizatia occidentala in ansamblu ei . 

" Incorect politic" are articole vadit pro ruse si antioccidentale (pe langa cele cu orientare neo legionara) printre care mai strecoara si unele aparent pro europene ca sa dea impresia falsa ca de fapt ei nu ar fi chiar asa de "Putinisti".

 Ion Cristoiu si-a inceput cariera ca ziarist in perioada comunista la "Scanteia" organul de presa al CC al PCR, apoi dupa revolutie a continuat cu "Evenimentul zilei" ..etc. In ultima perioada in articolele de pe blogul sau sa remarcat ca simpatizant al rusilor, sustinand recent varianta ruseasca in privinta masacrului de la Bucha , precum ca cadavrele de pe strazi erau de fapt o insecenare pusa de cale de ucrainieni, desi dovezile ca au fost crime produse de rusi au fost cu nemiluita inclusiv imagini din satelit si drone. 

Saitul "Deinteres"  sa dovedit un alt organ de propaganda de interes rusesc. La fel grupul "Rezistenta Ortodoxa" (unul din ele)  sa dovedit o cloaca rusofila, putinista unde se posteaza zilnic materiale de propadanda pro rusa si anti-ucraineana. 

"Stiati ca" grup pe facebook are administratori pro Putin si fac propaganda mascata pro rusa si antiamericana, postarile care arata ororile produse de militarii rusi in Ucraina nu sunt acceptate. 

Fiecare din aceste saituri, grupuri au cateva mii sai zeci de mii de urmaritori.

Am mentionat doar cateva dar ele sunt zeci  cel putin. Sper ca nu le-am facut reclama pentru ca chiar nu merita, sunt doar gunoaie, bullshit cum zis americanii. 


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu