duminică, 18 iulie 2021

România va fi obligată de UE să promoveze homosexualitatea în școli

 



În septembrie, Parlamentul European va supune la vot o rezoluție pentru toate statele UE, prin care se va solicita promovarea homosexualității în școli, ne spune europarlamentarul Maria Grapini. Chiar dacă rezoluția nu are caracter de lege, nerespectarea acesteia va atrage sancțiuni financiare pentru statele respective, așa cum se întâmplă acum cu Ungaria, spun europarlamentarii.

Pedepsirea Ungariei pentru îndrăzneala de a interzice promovarea homosexualității și a schimbării de sex în școli a creat un precedent extrem de periculos. Reacția României a fost aproape inexistentă, ceea ce denotă o mare ipocrizie, având în vedere că în rândul populației există un procent covârșitor al celor care nu vor accepta propaganda LGBT în unitățile de învățământ.
 
”Eu nu am votat rezoluția împotriva Ungariei. Ceea ce nu se știe este faptul că ne așteaptă un pericol foarte mare. Rezoluția care s-a votat pentru Ungaria a fost exact pentru niște lucruri pertinente, pentru că oricum este de competență națională educația și dacă legea a trecut cu majoritate covârșitoare în Parlamentul național, nu ai ce să mai spui. Pentru că, până la urmă, oamenii ăia au fost aleși de populația maghiară și îi reprezintă. Deocamdată, a fost constituțional ce au făcut ei și nu are competență Uniunea Europeană să facă ceva. Să-și dea cu părerea, poate, dar nu să decidă. Pericolul este, pentru că puțin s-a vorbit în România, acela că în septembrie se va veni în Parlamentul European cu o rezoluție pentru toate statele member, care vor trebui să respecte drepturile LGBT. Eu vreau să fac în această perioadă niște dezbateri cu asociațiile de părinți, cu Academia Română și cu alte instituții pe această temă. Dacă rezoluția va trece, chiar dacă este recomandare, și nu act legislativ, este un prim pas. Pentru că există riscul ca, după rezoluție, să se conceapă un act legislativ”, ne-a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Banii europeni, condiționați de drepturile LGBT

Dacă rezoluția va fi votată în toamnă de Parlamentul European, statul român va trebui să treacă în programa școlară, punctual, elemente legate de drepturile LGBT. Potrivit europarlamentarilor români, chiar dacă rezoluțiile nu au caracter legislativ, se creează precedentul. ”Comisia Europeană poate lua rezoluția votată de Parlament, cum a fost votată și cea pentru Ungaria, și poate acționa pe condiționalitatea funcționării statului de drept pentru banii europeni. Dacă noi, ca stat, nu înțelegem să punem piciorul în prag și să spunem foarte clar că sunt lucruri care țin de subsidiaritate și nu pot intra în competența Uniunii Europene, pensii, salarii, fiscalitate, educație, justiție și așa mai departe, dacă noi îi lăsăm, pentru că vrem noi să plecăm capul și să se amestece, o să fim doar România cu numele și o să decidă alții pentru noi”, ne-a mai precizat europarlamentarul Maria Grapini. Comisia Europeană a anunţat deja că a declanşat proceduri de infringement împotriva Ungariei, în legătură cu legea ungară care interzice promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii, şi contra Poloniei, pentru zonele fără ideologie LGBT, decretate de anumite comunităţi locale, denunțând caracterul discriminatoriu al respectivelor măsuri faţă de persoanele LGBT.

Ungaria merge mai departe

În pofida criticilor isterice venite de la UE, Ungaria nu intenționează să facă niciun pas înapoi. Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a afirmat, într-un interviu acordat CNN, că guvernul maghiar nu se opune educației sexuale, dar crede că informațiile privind orientarea sexuală ar trebui să fie transmise în cadrul familiei, nu prin intermediul unor ONG-uri care promovează comunitățile LGBT. ”Legea nu interzice educația referitoare la cultura sau orientarea sau dezvoltarea sexuală adresată minorilor. Însă acest tip de educație trebuie realizată de personal autorizat și profesionist. Ce vrem să evităm este ca activiștii LGBT să meargă în grădinițe și în școli și să încerce să promoveze acest tip de comportament sau de orientare în rândul copiilor noștri.

Doar părinții pot juca acest rol, este opinia noastră foarte fermă și strictă în această chestiune. Și nu cred că, pe această bază, trebuie fim considerați mai ostili decât alte țări sau decât alți legiuitori”, a afirmat ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

www.national.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu