miercuri, 30 martie 2022

Prietenii lui Dughin

   Recent Dan Puric a starnit un scandal cand la o reprezentatie a sa de la Teatru National a distribuit impreuna cu colaboratorii sau o revista nationalista care promova Rusia si pe al sau dictator Vladimir Putin. Nu este prima data cand actorul  Puric isi manifesta simpatiile nationaliste si pro ruse. 

In  emisiunea de Crăciun, din 2014, a lui Cătălin Ștriblea, la România TV  spunea ca :

  • “Romania e un penitenciar și o colonie condusă din afară.”
  • “[Rușii] încearca să-și revină. Foarte bine, bravo lor! Șă ne revenim și noi! Și zicem așa.. p-aici [Pungești etc n.m.] nu se poate trece. De ce? C-așa vor mușchii mei.” 

                                                                                    



In 2014, la începutul invaziei rusești a estului Ucrainei, Dughin cerea uciderea sistematică a ucrainenilor care, spunea el, nu ar aparține speciei umane. „Ucideți, ucideți, ucideți”, îi îndemna Dughin într-un mesaj video transmis pe internet mercenarilor ruși și pro-ruși din estul Ucrainei, „Nu mai este nimic de discutat. Spun asta ca profesor.” În aceeași perioadă, Dughin scria pe Facebook„Ucraina ar trebui să fie curățată de idioți. Sugerez genocidul cretinilor”.

                                                                                            


Cât despre Călin Georgescu…

Veșnicul catindat la postul de prim-ministru al României e și un admirator al lui Alexandr Dughin: Eu îl cunosc pe… categoric îl cunosc pe Alexandr Dughin, care este un tip, ăăăă, într-adevăr foarte bine structurat intelectual.

 Pentru un “geostrateg”, admirația față de ideologul național-bolșevic al unui Putin, tiranul rus care și-a făcut un obicei din amenințarea României cu invazia, este un lucru omorabil la care strâmbă din nas doar “retrograzii”. Textele lui Călin Georgescu (sunt ușor de găsit cu google) sunt de cele mai multe ori paranoid-antioccidentale și emană un puternic damf ceaușist, lucru care îl face simpatic Rusiei, “gânditorilor” ca Ovidiu Hurduzeu, ce consideră Rusia lui Putin un “Imperiu al binelui“, sau catindatului putinist la alegerile europarlamentare din 2014, Iulian Capsali.

                                                                              


   "Vladimir Putin este un lider, e printre putinii lideri. Isi iubeste tara, indiferent prin ce mijloace” a spus Călin Georgescu la TVR, la emisiunea “Întrebări şi răspunderi” cu Monica Ghiurco, difuzată pe 21 mai 2018.

                              https://www.youtube.com/watch?v=z5Os2SGT93I   

P.S. “Eu l-am propus pe Călin Georgescu. A fost în structurile ONU 17 ani. E singurul om care are o strategie de dezvoltare. E primul care a tras alarma că spre 2020 se va trece la criza de hrană și apă, a subliniat fondul de aur al țării. E un spirit cinstit, incoruptibil care nu are niciun lucru de corupție pe CV. Pe Călin Georgescu l-am propus ca prim-ministru. (Dan Puric, B1TV)

P.S.2 Cristian Dogaru, un dogar clasic, autor pe site-ul comunist pro-rus criticatac.ro și pe site-ul ortodoxist pro-rus activenews.ro se întreabă, indignados, de ce Dan Puric e atât de contestat: “Ce deranjează la Puric? Așa cum înțeleg eu lucrurile, irită vorbitul la superlativ despre religia ortodoxă și poporul român”. Dar nu e vorba doar de superlativul presărat cu bancuri și glumițe al lui Dan Puric. Important nu e că Puric spune -mai mult sau mai puțin- că dacii au inventat apa caldă, limba latină, tranzistorul și laserul, în urma cu 7.000 de ani, ci lucrurile pe care le are in comun cu cei care îl publica pe Dogaru: antiamericanismul, antioccidentalism, paranoia sprințară și pro-rusismul.


.                                                                                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu