marți, 1 martie 2022

Refugiații din Ucraina au dat România peste cap

 

                                                                               



De când a început războiul din Ucraina în România sa creat o undă de șoc, sute de oameni sau oferit să-i ajute pe refugiați  cu mâncare, transport , cazare și totul gratuit 

 Ceva lăudabil vom spune dar totuși pare ceva ciudat pentru că asa ceva nu se întampla în fiecare zi în România , probabil în ultimul secol nu a mai fost o astfel de mobilizare . Cine vine din străinatate poate crede că romînii sunt cei mai milostivi și altruiști oameni de pe Pâmânt , puțin probabil să fie așa, mai degrabă sa creat un șoc emotional datorat televiziunilor care au  "dramatizat" situația din Ucraina ( situația fiind întradevăr dramatică). A fost și impresia puternică creată de mamele  cu copii  , se știe că copii stârnesc emoții puternice și asta ia determinal să reacționeze emoțional.

Altfel oameni săraci , fără locuinta sunt o mulțime în România cam peste tot, numai în București sunt  zece mii care locuiesc efectiv pe străzi (conform statisticilor primâriei capitalei). Sa mobilizat vreodată cineva sa-i ajute sa le ofere o locuință cât de modestă  ? nimeni niciodată probabil nu o vă face nici în viitor, ei nu sunt refugiați de război , deci nu stârnesc compasiunea semenilor. În concluzie  din păcate românii din toate confesiunile oricât s-ar lauda cu voluntariatul lor la granițe, pică testul dragostei și faptelor creștine, motivate de credință și nu de emoții . Ce vedem acum este rezultatul programelor  TV  care au creat un șoc emoțional, nu că ar da creștinismul pe dinafară la români. 

                                                               

                                                                      




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu