duminică, 13 martie 2022

Saiturile extremiste se poziționează de partea lui Putin

                                                                               


                


În mod deloc surprinzător "prienenii virtulali"  de pe facebook care pe toata durata pandemiei au susținut frenetic teoriile conspirației , negând existența pandemiei și opunându-se oricaror restricții acum susțin pozitia Rusiei  în războiul din Ucraina. Asta dovedește ca fie au fost platiți de rusi, fie pur și simplu Sputnik le-a splătat creierii pana au rămas fără de ei...

In același context saiturile care de la începutul pandemiei au susținut teoriile conspirației  fiind si antivacciniști feroce (unele aparănd suspect concomitent cu pandemia)  precum "Official Media" acum îl susțin pe Putin și narativele rusești. La fel saituri ultra naționaliste cu simpatii legionare  precum "Burebista" sau "Incorect politic" toate îl citeaza copios pe filozoful  Alexander Dugin care face parte din cercul de consilieri ale lui Putin ,acesta a înființat Partidul Național-Bolșevic , apoi Frontul Național-Bolșevic și în cele din urmă Partidul Eurasia. Filozoful rus afirma că : "Acesta nu este un război împotriva Ucrainei. Este o confruntare împotriva globalismului ca fenomen planetar integral: “La Russie est en train de créer un champ de résistance mondial” . 

Ei pretind ca Rusia luptă de fapt împotriva globalismului mondial dar... în realitate luptă împotriva unor oameni nevinovați. 

Problema globalismului abordată din punct de vedere conservator creștin este corectă si morală, dar din perspectivă naționalistă devine imorală și perversă este foarte ușor să aluneci de la naționalism la fascism sau stalinism, avem destule exemple practice în jurul nostru! 

Să fi de partea agresorului  în acest război crud dovedește că ai o călauizire demonică, înseamna ca esti de partea răului, a crimei cu premeditare, ne-am  întoars înapoi în istorie la Hitler și la Stalin. 


.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu