miercuri, 25 octombrie 2023

Soluția cu două state” a fost respinsă de palestinieni de mai multe ori în ultimii zeci de ani.

  Grupările islamiste au preferat atentatele și războiul




Exista mai multe canale youtube romanesti care au hoarde  de urmaritori care au o atitudine vadit partinitoare de partea palestininilor in conflictul cu israelienii - printre altele acuzand israelienii ca au ocupat un teritoriul ce nu era a lor si sunt impotriva constituirii unui stat palestinian. Televiziunea Antena 3 a difuzat un scurt reportaj in care infirma aceste acuzatii si aduce mai multe exemple de situatii cand Israelul a fost de acord cu un stat palestinian , dar de fiecare data autoritatea palestiniana a refuzat preferand sa mearga pe respingerea recunoasterii statului Israel , varianta extremista jihadista.

"Soluția cu două state" a fost des invocată după ce gruparea islamistă din Gaza a atacat Israelul la 7 octombrie și a omorât peste 1.400 de oameni. 

Însuși președintele american Joe Biden a indicat această ipotetică posibilitate de a calma situația în Orientul Mijlociu.

Însă realitatea istorică dovedește că toate eforturile anterioare de a o implementa au eșuat în pusee de violență, atentate și război.

Concret, palestinienii au avut în ultima sută de ani cinci ocazii diferite de a-și edifica un stat propriu, recunoscut internațional, dar au refuzat de fiecare dată, avansând, în schimb, pretenții maximale.

Video cu detalii pe linkul urmator :

         https://www.antena3.ro/emisiuni/news-hour-with-cnn/solutia-doua-state-respinsa-palestinieni-grupari-islamiste-atentate-razboi-689957.html

                                               


.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu