sâmbătă, 14 octombrie 2023

Românii stabilți în Gaza solicită să fie evacuați - cum ?

 



Unele televiziuni in frunte cu Digi TV fac mult caz de apelul a 200 de cetateni  romani stabiliti in fisia Gaza de a fi extrasi de acolo de autoritatile romane . Un asfel de apel pare totusi cam  fantezist, Romania nu are nici o legatura oficiala cu organizatia terorista Hamas care controleaza Gaza ca sa poata intra in acel teritoriu si sa-i urce in limuzine si sa-i aduca in patria de origine. Ei ar trebui sa procedeze la fel ca celilati locuitori din Gaza sa caute un mijloc de transport si sa indeparteze din zona de pericol. Femeile romance care s-au casatorit cu palestinieni ar fi trebuit sa stie ce-i asteapta casatorindu-se cu arabi musulmani si daca s-au decis sa se mute acolo trebuiau sa se informeze in prealabil si sa stie ca este un teritoriu controlat de o oganizatie terorista care este in conflict cu Israelul . Prostia si ignoranta se platesc in viata, uneori foarte scump.

Pe de alta parte se spune ca sunt 3000 de cetateni romani casatoriti cu palestinieni musulmani, probabil marea majoritatea femei, care locuiesc in Romania. Ciudat, foarte probabil majoritatea din acestia sunt (sau au fost)  de religie ortodoxa , cum or fi facut acestia casatoria religioasa, sau nu au facuto ? Se stie ca in religia ortodoxa exista un regulament care interzice casatoria cu persoane din alte culte cu atat mai mult culte necrestine sau anticrestine cum este islamul in forma sa araba. Probabil o parte din aceste femei au trecut deja la religia musulmana, unii vor zice OK si cei cu asta , poti sa ai orice religie .

 Nu acelasi lucru se spune cand este vorba de fisia Gaza unde se practica un islamism radical, unde poti sa fii in cel mai bun caz un crestin cu numele dar nu practicant, dar asta se pare ca pe unii romani nu-i deranjeaza.


...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu