vineri, 20 octombrie 2023

Ce părere au românii despre conflictul din Israel.

 



Ce părere au românii despre conflictul din Israel. Sondaj Avangarde: 71% dintre ei cred că Hamas este o organizație teroristă 

Întrebați dacă Israelul este sau nu îndreptățit să atace Fâșia Gaza, românii au păreri împărțite. 38% dintre respondenți consideră că Israelul este într-adevăr îndreptățit să atace Gaza, în timp ce 36% cred contrariul; 26% nu pot aprecia .

În ce privește răspunsul la întrebarea cine are dreptate în acest conflict, Israelul sau organizația Hamas, 41% dintre românii chestionați spun că Israelul are dreptate, în timp ce doar 10% susțin cauza palestiniană; 41% nu pot aprecia. 

Întrebați dacă Hamasul este o organizație teroristă, cei mai mulți dintre respondenți sunt de acord cu această afirmație, în proporție de 71%, în timp ce doar 7% spun că Hamasul este o organizație legitimă pentru apărarea drepturilor palestinienilor.

sursa www.digi24.ro

Desi mass-media de stiri din Romania a transmis pe larg evenimentele din 7 octombrie cand circa o mie de luptatori ai organizatiei teroriste Hamas au patruns in Israel unde au atacat si macelarit  cetateni civili israelieni inclusiv copii  ucigand peste 1300 persoane si luand  200 ostatici, 41% dintre romani afirma ca nu pot aprecia care din parti are dreptate . 

Unii se vor întreaba: Oare de ce atît de mulți români sunt "în ceață" din moment ce lucrurile sunt atât de evidente ?

 Cauze ar putea fi mai multe, exista destul de multi romani care urmaresc la TV numai filme si divertisment si foarte rar sau deloc emisiuni de stiri . E o forma de autoindobitocire sa te rupi de realitate si sa traiesti exclusiv in lumea divertismentului si a fictiunii cinematografice. O alta categorie este cea a romanilor (anafabeti functionali) care nu pot discerne intre bine si rau  din multiple motive. Acestia cad usor in plasa  televiziunilor corecte politic care cauta doar sa starneasca emotii dar evita sa ia o atitudine clara indicand care sunt "baietii buni" si care sunt "cei rai" , una din acestea  fiind din nou PRO TV. 

In astfel de circumstante este bine sa fii informat sa cunosti situatia in ansamblu, daca pui in prim plan sentimentele si nu ratiunea s-ar putea sa faci o alegere gresita si sa dai vina pe victima care in acest caz este Israel care a  avut o reactie de autoaparare . Iar israelienii nu sunt crestini nu accepta "intoarcerea obrazului" de care se vorbeste in Evanghelii, ei nu cunosc decat legile Vechiului Testament care spun " ochi pentru ochi dinte pentru dinte". Dar oricat ar parea israelienii de duri nu se compara cu atitudinea "salbatica" si  crimele abominabile savarsite de teroristii  islamisti.

                                                     


.









.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu