vineri, 15 decembrie 2023

Contraofensiva minciunii securiste la Antena 3

 



Canalul TV Antena 3 a inceput difuzarea in luna decembrie cu ocazia aniversarii a 34 ani de la revolutia din 1989  la o serie de emisiuni prin care incearca sa demonstreza ca in decembrie 1989 ...nu a fost revolutie ci lovitura de stat.  Fostul pastor adventist Mihai Gadea care intre timp a devenit jurnalist si director la Antena 3 dupa ce sa documentat temeinic citind mai multe carti scrise de fosti securisti a inceput o campanie prin care incearca sa ne convinga ca in 1989 nu a fost revolutie ci lovitura de stat. In emisiunea din 14 decembrie Gadea a prezentat o serie de filmulete prin care se dovedea ca Iliescu a chemat armata URRS in decembrie '89 pentru a ajuta la inlaturarea  regimului Ceausescu.
 Povestea nu este noua sa anuntat chiar si la TVR in '89 ca Iliescu ia chemat pe sovietici dar acestia nu au mai venit, nu se stia motivul, acum am aflat ca sa opus generalul Gusa si dl. Mazilu (fost diplomat dizident) vicepresedinte al FSN.  Faptul ca Ion Iliescu s-a deplasat  la TVR in 22 decembrie la sugestia generalului Stanculescu  si a rostit un discurs prin care ia cucerit pe cei prezenti dovedind ca stapaneste situatia si are calitati de lider (fusese liderul UTC pe tara  cu ani in urma) asta nu anuleaza evenimentele care au precedat acel discurs.  S-a ajuns acolo  datorita manifestantilor din Bucuresti si din intreaga tara. Manifestatiile din Timisoara transformate in revoltie dupa ce autoritatile comuniste Militia, Securitatea  si Armata au tras in manifestanti care protestau impotriva regimului Ceausescu provocand victime, cand  zeci de mii de oameni au iesit in strada si au blocat orasul in final Timisoara fiind declarat primul oras liber de comunism. Aceleasi evememinte repetandu-se in alte zeci de orase din tara Arad, Sibiu, Cluj, Tg. Mures etc. iar in final in Bucuresti. In intreaga tara exista o fiebere, lumea era satula de comunismul Ceausist .  Cum poti sa ignori aceste evenimente imbratisind narativul Securist cu "lovitura de stat" dirijata de la Moscova , sarind direct la 25 decembrie procesul si judecata lui Ceausescu un subiect sensibil pentru nostalgicii comunismului. 

Mihai Gadea reia teoria conspiratiei care spune ca totul a fost o diversiune organizata de FSN si ca nu au existat teroristi in dec. 89, desi sa afirmat de atatea ori la TVR documentat ca a existat o unitate speciala paramilitara secreta formata din securisti , militieni si militari loiali lui Ceausescu care avea rolul de a interveni daca regimul Ceausescu (comunist) era in pericol.  Acestia au intervenit fie tragand in armata si populatie fie  folosind aparatura speciala care imita mitralierele etc. si  provocau panica si confuzie in populatie. Cativa au fost prinsi si predati armatei dar la scurt timp au fost eliberati in urma unor ordine misterioase. 

Cine a trait in vremea comunismului a fost constient de un lucru ca comunismul era puternic inradacinat in constiinta oamenilor, in special in a celor care lucrau in armata, securitate, militie ,activisti PCR dar uneori si simpli membrii de partid care ar fi aparat comunismul si pe Ceausescu pana la moarte.  Este greu de crezut ca un astfel de sistem putea fi inlaturat fara ca comunistii loiali sa riposteze, o dovada fiind si atacurile repetate impotriva unitatii miltare de la Targoviste unde era retinut Ceausescu despre care la Antena 3 nu sa spus nimic.  

Faptul ca militarii majoritatea sustin lozica cu "lovitura de stat" nu ar trebui sa ne surprinda tot timpul armata a fost puternic indoctrinata cu ideologie comunista de aceea armata a tras fara ezitare in manifestanti in primele zile ale revolutiei. Si-au insusit lozinca cu lovitura de stat enuntata de Ceausescu la care nu a mai renuntat niciodata le intrasera comunismul prea puternic in suflet.  Pana si un subofiter care a participat la plutonul de executie a marturisit la tv ca el il iubea pe Ceausescu dar a tras in dictator doar pentru ca asa i sa ordonat. 

Conteza ce spune populatia civila care a participat la revolutie nu ce spun cei din armata, militie si securitate fosti slujitori loiali ai dictaturii comuniste dar care sunt invitatii permanenti a lui Gadea. 

In prinicipiu cei care in decembrie 1989 erau copii, minori sau pur si simplu nu existau, nu pot sa-si aroge dreptul sa invete pe altii ce a fost de fapt in dec. 1989 , ca ei nu pot stii din moment ce informatiile care le au sunt din surse nesigure precum fosti ofiteri de securitate transformati in falsi istorici sau scriitori care mint si manipuleaza in tot ce spun.

 Un documentar video care spune adevarul in detaliu despre ce a fost in decembrie 1989 este cel realizat de cei de la Zaiafet, merita urmarit in intregime.



.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu