vineri, 7 iulie 2023

Un român ajuns în Groenlanda a devenit singurul deținut din țară

 



Un român plecat la furat prin Europa ajuns taman în Groenlanda ducând "bunul renume" de român moldovean  pana la marginea lumii.

Costel din Vaslui: Povestea singurului condamnat la închisoare dintr-o țară cu suprafața de 10 ori mai mare decât România. 

Capitala Nuuk, are 15.000 de locuitori și se ”mândrește” cu un mic aeroport, un hotel, o bancă, un judecător, un procuror, 4 polițiști, iar în 2019 a avut și un condamnat pe  Buliga Costel din Vaslui, România.

Costel Buliga a fost cercetat și găsit vinovat de comiterea infracțiunii de furt calificat. Românul a fost condamnat la o pedeapsă de șase luni de închisoare, însă după ispîșirea sentinței, a refuzat să părăsească hotelul care servea drept închisoare improvizată în Groenlanda.

În această locație, existau patru camere destinate deținuților, dotate cu televizoare și toate condițiile necesare unui trai decent.

Românul  s-a obișnuit cu confortul, căldura și mâncarea bună din închisoare și pe modul ” Să fi cuminte să nu te dea afară” a refuzat să mai plece, iar autoritățile groenlandeze nu au putut să-l oblige să părăsească locația și au ales să respecte drepturile sale fundamentale.

Ca soluție de compromis, l-au angajat oficial ca gardian și om de serviciu, oferindu-i un loc de muncă în cadrul închisorii. Astfel, Costel Buliga continuă să trăiască în aceeași locație, care în mare parte este goală.

sursa: stiripesurse.ro

.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu