joi, 6 iulie 2023

Militarizarea câinilor roboți este o imagine înfricoșătoare a ceea ce urmează să vină

 


Cu câțiva ani în urmă, emisiunea TV oarecum bizară Black Mirror a prezentat un episod numit „Metalhead” care a imaginat un viitor în care câinii de pază roboți acționau ca o forță de execuție a autorităților din acea perioadă.

În serial, aceste creaturi metalice au o inteligență artificială suficientă pentru a rezolva probleme și a determina cea mai bună modalitate de a vâna acei oameni care au încălcat anumite legi.

Episodul înfricoșător a fost descris pe larg ca o versiune simplificată a filmului „The Terminatorˮ și a folosit câinii roboți ai companiei Boston Dynamics drept inspirație pentru ceea ce poate aduce viitorul câinilor roboți.

Boston Dynamics a prezentat câinii săi roboți făcând diferite trucuri de-a lungul anilor, inclusiv decorarea bradurilor de Crăciun și deschiderea ușilor. Compania a promis că nu va transforma câinii săi roboți în arme.

Din păcate, acest lucru nu este valabil și pentru alte companii care dezvoltă tehnologii similare.

China a creat propria versiune a câinelui roboțel „Spotˮ, cu excepția faptului că i-au atașat o armă.

În perioada pandemiei în orașele declarate închise din China pe străzi circulau roboți "câini" care erau echipați cu un difuzor (megafon) care transmitea instrucțiuni  adresate populației din partea autoritaților să stea în casă, să-și controleze dorința de libertate , să nu mai cânte în grup și alte instrucțiuni de acest fel.

                                     


               

                           

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu