miercuri, 26 iulie 2023

Steagul LGBT, ridicat la Ambasada SUA din București, cu ocazia festivalului Pride

 Simbolul  LGBT pe cladirea  Ambasadei administratiei Biden la Bucuresti 



Steagul LGBT a fost ridicat, marți, 25 iulie, la Ambasada SUA din România, cu ocazia festivalului Pride București 2023. Anunțul a fost făcut de MozaiQ, asociație care reprezintă drepturile homosexualilor.
 
„Astăzi o parte din echipa MozaiQ a fost la Ambasada SUA, unde a fost ridicat steagul rainbow cu ocazia Pride București 2023. 
Evenimentul a fost deschis de un discurs al Excelenței Sale Kathleen Kavalec, Ambasadoarea Statelor Unite în România, în prezența membrilor corpului diplomatic, ministrei muncii, Simona Bucura-Oprescu, reprezentanților societății civile și membrilor comunității LGBTQ+.

Sprijinul diplomatic pentru emanciparea comunității LGBTQ+ a fost o constantă încă din anii `90 și rămâne extrem de important în contextul social actual, în special pentru a schimba discursul public cu privire la comunitatea noastră, dată fiind necesitatea reglementării unei forme de recunoaștere civilă pentru cuplurile formate din persoane de același sex cât mai curând”, a transmis asociația MozaiQ.

sursa newsnetcrestin.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu