joi, 13 iulie 2023

Proiect de lege pentru instituirea lunii iunie ca Luna identității creștine

 


Proiect de lege 
 pentru instituirea lunii iunie ca Luna identității creștine” Parlamentul României adoptă prezenta lege. 

Art. 1 Se instituie luna iunie ca Luna identității creștine. 

Art. 2 Luna identității creștine are ca obiectiv recunoașterea rolului fundamental al creștinismului în istoria și identitatea locuitorilor României vreme de veacuri. 

Art. 3 Luna identității creștine desemnează o perioadă specifică de timp dintr-un an când cetățenii României își pot confirma și reflecta, în mod deliberat și direct, la importanța și relevanța creștinismului în viața familială, socială, culturală și în istoria României. 

Art. 4 Luna identității creștine recomandă și încurajează manifestări cetățenești care au ca obiectiv afirmarea, recunoașterea și aprecierea contribuției creștinismului la civilizația și cultura României. 

Art. 5 Luna identității creștine este desemnată să prezinte cetățenilor României oportunități pentru a învăța despre relevanța creștinismului pentru trecutul, prezentul și viitorul României și al locuitorilor ei.

 Art. 6 Luna identității creștine este desemnată să contribuie la unitate, armonie și înțelegere între toți locuitorii țării.

 Art. 7 Autoritățile publice centrale și locale pot contribui cu sprijin logistic, administrativ și/sau financiar, potrivit atribuțiilor și competențelor legale, pentru susținerea manifestărilor organizate în temeiul prezentei legi de către cei interesați, fie că este vorba de cetățeni persoane fizice sau de către entități juridice.

Detalii pe sait :

https://identitate-crestina.ro/?fbclid=IwAR1bgtDzxWqXYR_AVYCb8O3N8sQIdilFYATVgCXeqIVKoTDYD6_T34DQFUs

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu