sâmbătă, 24 decembrie 2022

Prostia la români

 


Vineri 23 decembrie a avut loc in Bucuresti un tragic accident de circulatie, un autocar cu turisti din Grecia a lovit un limitator de inaltime situat inainte de intrarea in pasajul subteran din Piata Unirii , o persoana a decedat ,22  sunt raniti, unii grav.  Presa a pus intreaga vina pe umerii soferului grec care nu a vazut indicatoarele de avertizare care anuntau inaltimea maxima a autovehiculelor care urmau sa intre in limitator apoi in pasaj. Nimeni nu a tinut cont ca acel limitator a provocat de la instalarea sa mai multe accidente, era si normal sa fie asa din moment ce limitatorul este conceput sa opreasca orice autovehicul cu orice pret, inclusiv cu pretul vietii pasagerilor din vehicul. In ce priveste indicatoarele care avertizau despre pericol erau mici  si scrise numai in limba romana.

 Este greu pentru un sofer care circula in viteza pe bulevard sa observe absolut toate indicatoarele, unii nu isi amintesc in acel moment  cu precizie inaltimea autovehiculului, orice om poate gresi . Tocmai de aceea nu trebuie sa existe capcane pe sosele care sa cada ca o ghilotina in capul pasagerilor. Limitatorul trebuie realizat in asa fel incat sa avertizeze soferul ca exista o limita de inaltime nu sa distruga masina care depaseste limita. Puteau sa foloseasca la fabricarea  limitatorului in loc de otel masiv, un alt material fie tabla, lemn etc. care sa se distruga la impact fara sa distruga si autovehicolul cu care intra in contact. Sau sa se foloseasca alt mod de avertizare eficienta care sa nu fie periculos pentru vehiculele care depasesc limita de inaltime.  

Acum cu ce impresie raman grecii care au venit in Romania incredintati ca o sa aibe un craciun fericit si sau trezit izbiti de o grinda de fier, unii raniti in spital altii cu rude decedate ? Romania e o tara care ar trebuii evitata, e un pericol sa circuli pe soselele din Romania, o tara departe de civilizatie. Dar presa continua sa ne minta spunand ca desigur nu autoritatile romane   sunt de vina ci soferul ca saracul era obosit si nu a vazut la timp "ghilotina" politiei romane...



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu