duminică, 4 decembrie 2022

Singura forță capabilă să oprească neo-marxismul este creștinismul

 




Filozoful israelian Yoram Hazony a făcut apel la conservatorii din SUA să își însușească singura forță capabilă să oprească neo-marxismul, și anume creștinismul.

„Dacă America se va transforma în bine, se va transforma pentru că voi ați decis că de acum înainte creștinismul va fi restaurat sub forma unei culturi publice a Statelor Unite”, a declarat Yoram Hazony în fața participanților la Conferința Națională a Conservatorismului (NatCon).

În timp ce „neo-marxismul trezit” este acum „ideologia dominantă”, acesta încă își „consolidează puterea”, ceea ce înseamnă că „este încă posibil să îl combatem”, a spus filosoful israelian. Întrebarea relevantă pentru oamenii din Occident este, prin urmare, următoarea: „Ce forță este suficient de puternică pentru a o putea opri?”.

„Vă dau un indiciu: nu este liberalismul”, a continuat Hazony.

Definindu-i pe conservatori ca fiind cei care sunt „devotați unei vieți de conservare și transmitere”, el a privit înapoi în istoria Occidentului, în perioada de dinaintea celor două războaie mondiale, și s-a întrebat care era paradigma „înainte ca liberalismul să devină religia publică oficială”.

„Înainte, religia publică a Americii era creștinismul”, a răspuns. „Obișnuia să fie faptul că Biblia oferea cadrul pentru viața în America. Și oamenii știau asta. Toată lumea știa asta”.

Pentru a-și susține afirmația, Hazony a citat discursurile președinților Franklin D. Roosevelt și Dwight D. Eisenhower, care arătau în mod clar că aceștia credeau că, într-adevăr, creștinismul este „cadrul vieții în America”, susținând că fundamentul democrației însăși și al independenței naționale își are originea în Biblie.

Yoram Hazony și-a luat licența de la Universitatea Princeton în studii din Asia de Est în 1986 și doctoratul de la Universitatea Rutgers în filozofie politică în 1993. În timp ce era junior la Princeton, a fondat Princeton Tory , o revistă pentru gândirea moderată și conservatoare.

Despre sine: „Sunt președintele Institutului Herzl din Ierusalim și sunt în prezent președinte al  Fundației Edmund Burke, un institut de afaceri publice cu sediul la Washington, care găzduiește Conferința Națională a Conservatorismului din 2019. Cartea mea The Virtue of Nationalism a fost publicată de Basic Books în septembrie 2018. A fost selectată drept Cartea conservatoare a anului pentru 2019 și a fost un best-seller pe primul loc în Amazon atât în diplomație internațională, cât și în naționalism.

Cea mai recentă carte a mea, Conservatism: A Rediscovery, a fost publicată de Regnery în mai 2022.

„Europenii au fost reduși la condiția unei simple dependențe, existând în virtutea generozității americane. Asta îi menține într-o condiție de veșnică copilărie, repetând bucuroși afirmația lui Adenauer, conform căreia, desființând statul național independent, au descoperit secretul păcii pe pământ. Dar nu au descoperit nimic de acest fel. Dacă nu ar fi fost o Uniune Europeană, nici unificarea politică a Franței sau a Olandei cu Germania, prezența și protecția militară americană tot ar fi garantat pacea în Europa. Asta fac imperiile. Oferă pace unei națiuni în schimbul renunțării ei la independență – inclusiv la capacitatea de a gândi ca națiune independentă și de a concepe și implementa politici bine gândite, potrivite pentru viața unei națiuni independente”

„Dorinta de a avea un imperiu binevoitor, care să stăpânească peste tot pământul și să aibă grijă de noi, judecând pentru noi și impunându-ne ideile sale, este lipsită de orice maturitate morală. Nu este de fapt decât o rugăminte de a ne întoarce la dependența din copilărie, când părinții noștri aveau grijă de noi și judecau pentru noi în toate problemele importante. Adevărata maturitate morală se atinge numai atunci când stăm pe propriile picioare, învățând să ne conducem singuri și să ne apărăm fără să îi lovim inutil pe cei din jurul nostru, iar acolo unde este posibil dând o mână de ajutor vecinilor și prietenilor. Același lucru este valabil și pentru națiuni, care ajung la o reală maturitate morală atunci când pot să trăiască în libertate și să își determine singure viitorul, făcând bine altora unde este posibil, dar fără năzuința de a-și impune stăpânirea și legile asupra altor națiuni prin forță. Dorind să atingem maturitatea, ar trebui să ne asumăm poverile libertății și independenței naționale pe care le-am primit ca moștenire de la strămoșii noștri. Hai să facem tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că acest dar prețios este încă intact, atunci când vine timpul să dăm mai departe această libertate națională copiilor noștri”.

sursa anonimus.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu