vineri, 9 decembrie 2022

Isteria Schengen

 



Isterie totala la TVR si alte televiziuni progresiste pe tema acceptarii Romaniei in acordul exclusivist Schengen, in conditiile in care guvernul  Austriei a ramas pe pozitii refuzand acceptarea Romaniei si Bulgariei invocand  motivul fluxului inca mare de refugiati care trec prin Romania spre Austria. In 2015 cand criza refugiatilor atinsese proportii de neimaginat si Ungaria a dicis sa construiasca un gard inalt care sa pretejeze tara de invazia migrantilor arabi si africani aceleasi televiziuni corecte politic urlau ca din gura de sarpe acuzand guvernul Ungariei de rasism si xenofobie. Ulterior exemplul Ungariei a fost urmat si de alte state precum Slovenia, Polonia, Lituania si Estonia care au construit garduri metalice cu sarma ghimpata ca sa le protejeje de asaltul migrationist. In schimb pe granita Romaniei cu Serbia se pilmbau arabii ca pe bulevard, in 2021 Ministerul de interne a  recunoscut ca un numar de peste 75000 de transfugi au fost prinsi pe teritoriul Romaniei , unii pe granita altii in zona de vest ,multi  in  Timisoara .

Nici o secunda nu s-a gandit guvernul corect politic sa construiasca un gard de protectie in zonele cele mai vulnerabile, iar indiferanta ia costat, de 11 ani asteapta in zadar sa intre in Schengen. Poate si guvernul Austriac a exagerat de data asta opunandu-se in conditiile in care a ramas singura reticenta in privinta acceptarii Romaniei, Bulgaria fiind in aceiasi situatie, fiecare considera ca  dreptatea e de partea lui.

In orice caz cei mai loviti de decizia Austriei sunt posesorii de autoturisme care calatoresc des in occident, romanii stabilti in vest care viziteaza Romania  dar si traficantii de persoane, de droguri, de arme pentru care desfiintarea controalelor la granita  ar fi fost mana cereasca. Altfel cei care nu poseda masini, cei care nu calatoresc in strainatate care reprezinta probabil jumatate din populatia Romaniei nu sunt interesati  cam deloc de Schengen , sau altfel spus îi doare fix "undeva" de tot circul asta de la televizor pe aceasta tema desi  presa  incearca din rasputeri sa ne convinga ca e neitrarea acum in Shengen "e sfarsitul lumii pentru romani", motivatia fiind interesele lor personale. 


..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu