sâmbătă, 20 iulie 2024

La Conventia Republicanilor din acest an s-au rostit rugăciuni pâgâne ce a revoltat pe mulți republicani

 La convenția Partidului Republican din SUA unde în mod tradițional era invitat să rostească o rugăciune de binecuvantare un pastor sau preot creștin anul acesta a fost invitată o femeie guru  care s-a rugat invocând divinitatea hindusă. S-a ajuns la aceasta situație datorită faptului că soția vicepreședintelului desemnat JD Vance este indiancă de religie hindusă , Vance fiind catolic formal. In momentul căsătoriei Vance era ateu și a ales să se convertească la religia catolică în 2019 din motive oportuniste, i s-a părut că l-ar avantaja în cariera politică. 

Donald Trump care este cunoscut ca creștin protestant presbiterian mai mult de formă nu prea înțelege creștinismul , el folosindu-se mai mult de creștini pentru a le obține voturile  . Trump are totuși câteva realizări în mandatul trecut: sa opus mișcarii LGBT, avortului, emigrației ilegale, a favorizat invățământul creștin în școli. Senatorul Vance este cunoscut ca militant împotriva avortului , al  emigrației ilegale dar și împotriva al războiului din Ucraina .

   Un scurt documentar realizat de un canal creștin american titrează  "La conventia Republicană s-au rostit rugăciuni adresate demonilor "                      


       

                 .                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu