marți, 30 iulie 2024

Jocurile Olimpice de la Paris s-au deschis cu un spectacol care s-a dorit a fi o mare sărbătoare a păgânismului


Cina cea de taină cu transexuali la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris

Un spectacol degradant și imoral, adresat minorităților sexuale, ca și cum ele ar fi esența vieții și viitorul ei. O formă crasă de discriminare a majorității, a oamenilor de bun-simț, a normalității și a spiritualității.

Sky News transmite că o scenă privită ca o interpretare a tabloului ”Cina cea de taină” de Leonardo da Vinci a atras critici din partea unor creștini, inclusiv a vicepremierului italian Matteo Salvini, care a catalogat-o insultătoare.

Directorul artistic Paris 2024 afirmă că el a vrut doar să promoveze LGBT și nu să ofenseze creștinismul.

„Ideea noastră a fost includerea”, a spus Jolly. „Desigur, când vrem să includem pe toată lumea și să nu excludem pe nimeni, se ridică întrebări. Nu am vrut niciodată să fim subversivi. Am vrut să vorbim despre diversitate. Diversitatea înseamnă să fim împreună. Am vrut să includem pe toată lumea. În Franța, avem libertate artistică. Suntem norocoși în Franța să trăim într-o țară liberă".

”Nu Cina cea de Taină a fost inspirația mea”, a spus același Thomas Jolly, preluat de Le Figaro. „Cred că a fost destul de clar, pe acea masă a venit Dionysos. El este acolo, de ce - pentru că este zeul sărbătorii (...), al vinului, și tatăl Sequanei, zeiță legată de râu. „Ideea a fost mai degrabă să avem un mare festival păgân legat de zeii Olimpului”, a continuat el.

Organizatorii și-au cerut totuși scuze duminică tuturor celor care s-au simțit jigniți de un tablou care a evocat „Cina cea de Taină” a lui Leonardo da Vinci în timpul ceremoniei de deschidere pline de farmec, scrie Associated Press.

Creștinii au mai fost iritați și de faptul că cel care a purtat torța olimpică pe traseul final, celebrul rapper american Snoop Dogg, a purtat la gât un medalion satanist.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu