joi, 25 aprilie 2024

Număr record de muncitori străini în România

 


Peste 100.000 de străini muncesc acum în România. Majoritatea sunt din Nepal şi Sri Lanka , India si Turcia şi lucrează ca muncitori necalificaţi .


În condițiile în care, la nivel internațional, numărul de muncitori străini a fost mărit în aproape toate țările europene, pentru 2024, guvernul va suplimenta cu încă 40.000 actualul contingent de 100.000. Asta înseamnă că România se pregătește să primească un total de 140.000 de muncitori străini, cu drept de lucru în România, conform celui mai recent proiect de hotărâre propus de Ministerul Muncii.

O bună parte din muncitorii veniți la lucru în România declară ca ar dori să rămâna în România în plus ar dori să-și aducă și rudele aici.

Asta ar înseamna ca în Romania se vor instala câteva zeci de mii de emigranți în urmatorii ani majoritatea din Asia, de religie  musulmă, budistă, hindusă . Care ar putea fi consecințele ?  

Pe termen scurt muncitorii asiatici pot fi utili economiei nationale  însa pe termen lung un număr  semnificativ de emigranți ar putea avea un efect negativ așa cum s-a întâmplat și în țările de vestul Europei.

                                                          


                                                        



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu