vineri, 12 ianuarie 2024

Se înmulțesc nostaligii care îl regretă pe N. Ceaușescu

 


În luna decembrie 2023 sa înregistrat un record de postări și comentarii elogioase la adresa lui Nicolae Ceaușescu din mediul online . Acestea au coincis cu declarațiile care neagă Revoluția din decembrie 1989  pe care unii o numesc acum lovitură de stat, acestă nouă variantă oferită de procuratura militară i-a inpulsionat si mai mult pe nostalgicii "epocii de aur" .

 Circlulă pe internet căteva reel-uri (filme scurte)  dintre care una culmea cu vizita lui N. Ceuașescu in Coreea de Nord din 1971 când acesta asistă la un spectacol în care o nord-coreancă interpreteaza o melodie de muzică populară oltenească și un alt spectacol  pe un stadion.  Nostalgii impresionți la maxim se arată compleșiți de "onoarea" pe care i-o face gazdele Nord Coreene președintelui  comunist pe care nu o au spun ei, politicienii din prezent.




Aceștia fără să vrea au realizat o imagine în oglindă a lui N. Ceaușescu punându-l alături de presedintele Kim Ir Sen intemeietorul dinastiei dictatoriale a RPD Coreene . Coreea de Nord fiind cunoscută ca cea mai odioasă dictatură comunistă din lume unde cetățenii sunt prizonieri în propria țară iar  oamenii sunt total lipsiți de drepturi. Statul comunist este organizat pe celule de informatori, care supraveghează oamenii pe grupuri, dacă cineva din acel grup manifestă nemulțumire sau ostiltate față de conducerea statului poate fi arestat, condamnat la închisoare, lagăr sau executat în public. Aceieși pedeapsă poți primii dacă te asociezi unui grup religios sau ești prins că deții o biblie (detalii pe video-urile de mai jos). 

In Coreea de Nord nu există accees la internetul international, la radio și tv se pot recepționa numai posturi naționale de propagandă.

Dacă cineva încearcă să treacă granița este condamnat la muncă în lagăr sau chiar executat în public. Puțini reușesc totuși să scape trecând granița în China  câteva mărturii cutremurătoare în video-urile  care urmează :


                                               

In continuare 

                                                           


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu