sâmbătă, 30 septembrie 2023

Românul care a scris pe zidurile din mai multe orașe texte dure împotriva homosexualilor și musulmanilor a fost condamnat, în Austria

 


Se spune despre el că a șocat toată Austria Superioară (unul dintre cele nouă state federale ale Austriei) cu textele sale despre homosexuali și despre profetul Mohamed. Acum, românul în vârstă de 36 de ani a trebuit să răspundă pentru aceste infracțiuni la tribunalul regional din Wels, în fața judecătorului Christian Hochhauser, scrie cotidianul Mein Bezirk.

Tatăl a doi copii, românul, care e rezident în Holzhausen, a spus la audiere că nu a vrut decât să stimuleze dialogul, pentru că el personal se teme de homosexuali și în același timp și-a dorit să ofere musulmanilor o altă perspectivă asupra profetului lor Mohamed. Și pentru că, potrivit propriilor declarații, tipărirea de afișe ar fi fost prea costisitoare pentru el, a luat spray-ul și a scris pe ziduri din toată Austria Superioară. În timpul procesului, acuzatul a explicat părerile sale religioase: „Atât homosexualii, cât și musulmanii merg în iad, prin acțiunile lor. Vreau să nu se mai întâmple asta!”.

Dar românul spune că nu simte ură, el doar vrea să salveze oamenii cu acțiunile sale, așa cum a fost salvat și el. De aceea, a pledat nevinovat pentru incitare la ură și defăimarea învățăturilor religioase. El și-a asumat responsabilitatea pentru pagubele aduse proprietății. De asemenea, în cursul audierii , românul l-a a criticat pe Papă și impozitele bisericești.
 
După o oră, judecătorul Christian Hochhauser a ajuns la un verdict, care nu e definitiv: românul e vinovat de deteriorarea proprietății și defăimarea învățăturilor religioase. Dar e nevinovat în ceea ce privește instigarea la ură, deoarece judecătorul nu vede nicio încercare a acuzatului de a dori să încurajeze alte persoane să urască oameni de religie diferită sau cu orientări sexuale diferite de ale lui.

sursa: www. libertatea.ro






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu