luni, 7 februarie 2022

AUR - Partid extremist ?

                                                                             


Claudiu Tarziu alaturi de seful Miscarii Legionare Serban Suru

Partidul AUR creste in sondaje datorita nemultumirilor populatiei pe diverse domenii, in ultima perioada a fost dorinta guvernantilor de a impune certificatul verde pentru obligativitatea vaccinarii, restinctiile antipademie, apoi tendinta de subordonare neconditionata la legile globaliste venite de la Uniunea Europeana. Unii cred ca partidul AUR le reprezinta interesele dar un partid nationalist este departe de a fi un partid  care sa reprezinta interesele tuturor in  lumea de astazi , acesta nu poate fi in acelasi timp nationalist si conservator. Mai exista o problema, mai multi lideri ai partidului AUR sunt suspectati de simpatii legionare investigatii realizate de mai multi cercetatori si jurnalisti au devoalat legaturile stranse ale unor lideri importanti AUR cu organizatii neo/legionare. Miscarea Legionara fiind dovedita ca fascista atat in ideologie cat si in actiuni  (crime la scara mare ) a fost scoasa in afara legii prin decizia parlamentului. 

Cuvantul  "nazist"  se compune din doua cuvinte national&socialist, nationalismul estre legat de extremism, de ura față de cei de alta nationalitate, religie, etnie, de aceea patriotismul il putem accepta , nationalismul nu. 

 In 2013 cand Crin Antonescu in calitate de presedinte al PNL si al Senatului a initiat o lege care condamna holocaustul  si Miscarea Legionara pentru crimele savarsite,  Claudiu Tarziu lua aparare miscarii fascistoide si il ironiza pe Crin Antonescu in publicatia sa "Rostul".

https://www.rostonline.ro/2013/10/noua-spaima-lui-crin-antonescu-legionarismul/

                                                                


     https://www.rfi.ro/politica-127207-miscarea-legionara-fost-fascista-fara-nicio-urma-de-idealism

Madalin Hodor, istoric si cercetator CNSAS, a declarat ca "Subiectul e mai complicat decat pare. O parte a celor care ne ocupam de istoria recenta am vorbit despre existenta curentului legionar, iar daca ne referim la AUR, legionarismul nu este singurul curent, ci un amestec de filoane - conspirationist, anti-pandemie, anti-masca, dezamagitii de situatia politica, fosti membrii USR. Asadar, nu e doar filonul legionar.

https://ziare.com/politica/aur/in-opinia-lui-madalin-hodor-aur-este-un-rezultat-al-ideilor-legionare-care-au-germinat-in-societate-inca-din-anii-90-1649536

Teoretic Romania are nevoie de un partid care sa se opuna directivelor globaliste, neomarxiste dar nu un partid extremist care se vede infailibil, care are in componenta tot felul de curente si interese  ci mai degraba un partid conservator, crestin-democrat.                                                                        

https://www.aktual24.ro/copresedintele-aur-claudiu-tarziu-alaturi-de-seful-miscarii-legionare-serban-suru-suru-fotografii-in-uniforma-verde-in-fata-presedintiei/

De cine este sprijinit AUR: ruta de la preoții din Biserica Ortodoxă către neolegionarism. Camaraderia dintre Simion și Noua Dreaptă

Liderii AUR, de la George Simion la Claudiu Târziu și „prezidențiabilul” Călin Georgescu, sunt într-o mișcare energică și charismatică de liniștire a opiniei publice. În spatele încercărilor de a se rupe de extremism, se manifestă însă vechi alianțe cu mișcările neolegionare.
Citeşte întreaga ştire: De cine este sprijinit AUR: ruta de la preoții din Biserica Ortodoxă către neolegionarism. Camaraderia dintre Simion și Noua Dreaptă

.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu