miercuri, 15 noiembrie 2023

Excrocheria cu mărirea punctului de pensie

 


Desi PSD se pretinde un partid social-democrat deci teorectic  cu precocupare pentru clasa sociala defavorizata au creat un sistem de majorare al pensiilor pe baza de puncte procentuale, in acest mod cresc cu acelasi procent  pensiile minuscule de 1100 lei dar si cele mari si foarte mari de zeci de mii de lei pe luna.  Sistemul ciocoiesc  inventat de PSD adauga sume subtantiale la fiecare marire celor cu pensii uriase  dar  sume infime celor cu pensii mici. 

Unii spun ca sa incercat in trecut sa se mareasca doar pensiile mici si medii dar ca Curtea Constitutionala a declarat legea neconstitutiona la fel si cea de anulare a pensiilor speciale. 

In acest context i-am adresat o intrebare presedintelui PSD  Marcel Ciolacu pe contul sau de facebook: De ce guvernul, partidele la putere nu dau o lege prin care sa modifice atributiile CCR in asa fel incat acestia sa nu mai poata sa anuleze orice lege le este nefavorabila, sau chiar sa desfiinteze CCR pentru ca nu ar trebui sa existe  o institutie care sa fie deasupra guvernului si parlamentului.  Pentru ca este evident ca CCR se afla in conflict de interese fiind pusa sa judece propriile venituri actuale sau viitoare, ceea ce este ilegal. In loc de raspuns M. Ciolacu ma reclamat la facebook, si acestia mi-au suspendat contul respectiv de fb. 

Din acel moment m-am lamurit ce poate Marcel Ciolacu, joaca teatru la TV ca vrea sa desfiinteze pensiile speciale pasand responsabilitatea CCR-ului . Acestia sunt judecatori numiti de partide deci le reprezinta interesele si voteaza dupa cum le dicteaza partidele . In acest mod politicienii isi dau unii altora salarii si pensii uriase secatuind bugetul tarii in timp ce cei cu pensii mici raman cu un venit sub nivelul de existenta. Acestia chiar nu ar mai trebui votati la viitoarele alegeri. 


.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu