duminică, 6 august 2023

„Ambasadorul drepturilor LGBT” trimis de Macron a fost declarat persona non grata în Camerun...

 





Camerun l-a declarat persona non-grata pe Jean-Marc Berthon, ambasadorul Franței pentru cauza LGBT, scrie Radio France International, citat de mariustuca.

Acesta urma să viziteze țara africană între 27 iunie și 1 iulie, cu intenția vădită de a discuta despre drepturile LGBT în această țară în care homosexualitatea este incriminată. El dorea să discute cu autoritățile locale și să se angajeze la o discuție mai amplă cu publicul privitoare la gen, orientare și identitate sexuală.

Într-o corespondență cu omologul său din administrația teritorială, Lejeune Mbella Mbella, ministrul relațiilor externe, a dat, fără echivoc, răspunsul Yaoundé (capitala Camerunului) la vizita anunțată a lui Jean-Marc Berthon în Camerun.

Jean-Marc Berthon a fost numit în octombrie 2022 în funcția de ambasador pentru drepturile persoanelor LGBT, o funcție fără precedent în Franța.

 

Lejeune Mbella Mbella a transmis că „guvernul dezaprobă aceste activități anunțate”.

Ministrul, care mai arată că i-a notificat ambasadorului francez rezervele Yaoundé printr-o notă verbală, reamintește că „poziția guvernului cu privire la problema definiției genului, orientării și identității sexuale este clară și lipsită de orice dezbatere în Camerun”.

Ministru a mai spus că în Camerun nu se poate vorbi de persoane LGBT. În plus, „faptul este calificat drept infracțiune de drept comun”, a mai adăugat ministrul.

De cealaltă parte, Thierry Marchand, ambasadorul Franței în Camerun a spus că „era doar o chestiune de a discuta cu autoritățile cameruneze, fără a dori totuși să ne impunem valorile”. De asemenea, reprezentanța diplomatică franceză la Yaoundé face cunoscut faptul că scopul vizitei ambasadorului francez pentru drepturile persoanelor LGBT+ nu a fost promovarea homosexualității.

Chiar și forțele politice din Camerun s-au arătat indignate de această problemă apărută.

CITEȘTE ȘI  Curtea Constituțională a Bulgariei dă o lovitură grea mișcării LGBT: Conform Constituției, conceptul de sex este acceptat numai în sens BIOLOGIC

„Există motive să ne întrebăm dacă subiectul LGBT+ este acum o problemă diplomatică bilaterală între Camerun și Franța. Face parte din extinderea imperialismului cultural?” , a întrebat astfel Partidul Camerunez pentru Reconciliere Națională (PCRN), într-un comunicat de presă publicat la începutul zilei de 21 iunie, scrie BeninTV.

www.r3media.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu