Guvernul condus de Marcel Ciolacu, prin mâna ministrului de interne Cătălin Predoiu, este gata să „recunoască parțial” căsătoriile între persoane de același sex, scrie fanatik.
Astfel, pe siteul Ministerului de Interne a apărut un proiect de lege prin care se modifică „Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România” prevede „eliminarea condiționării acordării dreptului de ședere pentru membrul de familie al unui cetățean român căsătorit în alt stat membru al Uniunii Europene, de transcrierea
în registrul național de stare civilă a certificatului de căsătorie între persoane de același sex”.
„Modificarea propusă are în vedere doar înlăturarea cerinței transcrierii certificatului de căsătorie, exclusiv în scopul exercitării drepturilor ce privesc libera circulație a persoanelor în cadrul Uniunii Europene”, precizează documentul MAI.
Pentru a masca faptul că noua lege recunoaște căsătoriile între persoane de același sex, în documentul de la MAI se precizează că „Înlăturarea, pentru un scop determinat, a cerinței transcrierii nu reprezintă o recunoaștere pe teritoriul României a efectelor căsătoriilor încheiate între persoane de același sex, statele membre ale Uniunii Europene având vocația de a decide, în mod suveran, dacă permit sau nu încheierea unor astfel de căsătorii pe teritoriul lor sau dacă recunosc, pe propriul teritoriu, efectele unor astfel de căsătorii încheiate în alte state membre”.
Proiectul de lege modifică și condițiile de prelungire a dreptului de ședere pentru străinii care sunt căsătoriți cu cetățeni români. Astfel, viza poate fi prelungită „pentru străinii, membrii de familie ai cetățenilor români, care au întemeiat cu aceștia o viață de familie pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene.” Dovedirea „vieții de familie” se va putea face inclusiv cu acte care să dovedească căsătoriile gay sau parteneriatele civile, notează fanatik.
Această decizie a Guvernului Ciolacu vine după ce România a fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru că nu recunoaște o formă de căsătorie între persoane de același sex.
Guvernul Ciucă, de la acea vreme, a fost acuzat că a făcut non-combat în fața CEDO: nu și-a apărat dreptul suveran de a legifera în privința căsătoriei.
Acest proiect de lege semnifică faptul că Guvernul Ciolacu nici măcar nu intenționează să facă recursul legal la decizia CEDO, deși are de partea sa faptul că majoritatea absolută a populației nu dorește recunoașterea acestor relații.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), liderul opoziției, a anunțat că dacă Guvernul României nu face recurs deciziei CEDO de condamnare a țării noastre în ceea ce privește LGBT, atunci va organiza un nou Referendum pentru Familie.
În 2018, Curtea de Justiție a UE (CJUE) a solicitat României să acorde drept de ședere unui cetățean american „căsătorit” cu un român, pe motiv că nerecunoașterea actului dintre cei doi încalcă libertatea de circulație.
Curtea Constituțională statua în 2018 că alineatul 2 al articolului 277 din Codul Civil – „Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România” – este constituțional doar în măsura în care nu afectează dreptul la liberă circulație în interiorul Uniunii Europene.
Proiectul de lege a fost pus în dezbatere publică după care va fi trimis în Parlament.
Cătălin Predoiu, de la înlesnirea pedepselor pentru abuzatorii de copii, la promovarea LGBT
Interesant este că acest proiect de lege vine prin mâna lui Cătălin Predoiu. Acesta, în calitate de ministru al justiției, a fost acuzat că a facilitat abuzurile asupra copiilor prin modificările efectuate în Codul Penal în 2009.
Atunci, ministerul condus de Predoiu adopta un nou Cod Penal, în care pedepsele pentru pedofili erau înjumătățite. Astfel, de la 10 ani, un pedofil putea fi condamnat la maximum 5 ani.
Mai rău, s-a scăzut vârsta minimă, de la 16 la 13 ani, iar pedofilii se puteau prevala de scuza că „n-am știut ce vârstă are”.
Efectele nu au întârziat să apară: în 2014, o anchetă a jurnalistei Alexandra Rizea arăta că România devenise un adevărat „rai al pedofililor”.
Codul Penal nu a fost schimbat nici măcar în 2019, ci abia după 14 ani, timp în care mii de copii au fost abuzați.
www.r3media.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu