luni, 8 mai 2023

Blasfemie în Parlamentul European! „Iisus Hristos și apostolii woke“ au fost afișați pe pereții instituției


O lucrare considerată fiind „artă“, care îl înfățișează pe Isus înconjurat de bărbați cu mușchi îmbrăcați în piele, a fost afișată pe un coridor al clădirii Parlamentului European, conform ThePinkNews.

Politicienii de dreapta din forul european au considerat lucrarea ca fiind „vulgară”, „nerespectuoasă” și „blasfemie”.

Cel care a realizat tabloul consideră că acesta îl înfățișează pe Isus „iubind drepturile LGBTQ+”.

Imaginile, realizate de o lesbiană din Suedia, Elisabeth Ohlson, sunt afișate pe un coridor lateral al clădirii din Bruxelles, ca parte a unei expoziții culturale găzduite de politicieni de stânga din toată Europa.

Printre politicienii care și-au exprimat indignarea s-a numărat Maria Veronica Rossi, europarlamentar din partidul Lega Nord din Italia, care a declarat pentru Times: „Îl reprezintă pe Isus înconjurat de apostoli îmbrăcați în sclavi sadomasochiști”.

Colegul ei din Lega și viceprim-ministrul Italiei, Matteo Salvini, a postat pe Facebook o fotografie cu lucrarea:

„Artă? Nu, doar vulgaritate și disecție”, a scris Salvini.

Malin Björk, europarlamentar al Partidului de Stânga din Suedia, și-a arătat indignarea față de reacțiile negative:

„Acest lucru confirmă opiniile naționaliste și conservatoare de dreapta când vine vorba de creștinism și persoane LGBTI. Vom fi aici pentru frații noștri LGBTI”, a spus el.

Expoziția urmează să fie deschisă până la sfârșitul acestei săptămâni și este accesibilă doar celor care lucrează în parlament sau cărora li se acordă o acreditare specială pentru a o vizita.

sursa : r3media.ro

Europarlamentarul Cristian Terheș a filmat cu telefonul și a transmis live pe facebook comentariul său referitor la expoziția de la Parlamentul European.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu