duminică, 14 august 2022

Executivul francez va crea un post de ambasador pentru drepturile LGBT+

 


La Orléans, prim-ministrul Élisabeth Borne a anunțat joi crearea unui post de ambasador pentru drepturile LGBT+  și constituirea unui fond de 3 milioane de euro pentru centre de primire. Ea a fost somată să reacționeze, încă o dată, la afirmațiile ministrului său Caroline Cayeux care, într-un interviu, a folosit expresia „oamenii ăia” referitoare la homosexuali.

În vizită la Orléans, Élisabeth Borne a anunțat joi, 4 august, crearea unui post de ambasador pentru drepturile LGBT+, dar și constituirea unui fond de 3 milioane de euro pentru centre de primire. Șefa guvernului vizita un centru LGBT în centrul orașului cu ocazia celei de-a 40-a aniversări a legii care depenalizează homosexualitatea, scrie France 24.

„Da, Franța a adoptat legi care au vizat și discriminat persoanele homosexuale”, dar „din fericire, luptătorii pentru egalitate nu abandonează niciodată”, a declarat Élisabeth Borne.

După ce i-a ascultat pe oficialii asociației, care au vorbit despre scăderea subvențiilor și mijloace insuficiente, prim-ministrul a anunțat crearea unui fond de 3 milioane de euro „pentru a crea 10 noi centre LGBT+  și pentru a întări cele 35 care există deja” pentru ca „să existe cel puțin două centre în fiecare regiune din Hexagon și cel puțin un centru în fiecare regiune de peste mări”.

Acest fond va fi înscris în legea Finanțelor pe 2023 și suma va viza perioada 2023 – 2026. În 2023, 1,5 milioane de euro vor fi deblocate, a precizat palatul Matignon.

„Să apărăm depenalizarea universală a homosexualității și a transidentității”

Subliniind „punerea în discuție, inclusiv în legislația europeană” – o aluzie clară la Ungaria lui Viktor Orbán –, Élisabeth Borne a mai anunțat crearea unui post de „ambasador pentru drepturile LGBT+”.

www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu