duminică, 7 august 2022

Punctele slabe ale apartenentei la UE

                                                                          


Televiziunile progresiste cauta sa ne prezinte aderarea la EU doar in "roz " , primele date ale recensamantului de anul acesta ne prezinta insa si latura negativa a acestei aderari , emigratia masiva in vest, in special al tinerilor  a dus la descresterea polulatiei . Au emigrat in special tineri calificati in diferite profesii esentiale societatii , medici, ingineri, persoane cu pregatire inalta pentru care statul a cheltuit sume uriase de bani .

Mai suntem 19 milioane de români în ţară, cu un milion mai puţin faţă de acum zece ani, potrivit primelor date după recensământ. Patru milioane dintre co-naţionalii noştri trăiesc în Diaspora. O populaţie mai mică duce la dezechilibre interne pe piaţa muncii şi în plan social.

Tudorel Andrei, preşedinte INS: În general, au plecat în străinătate persoane cu vârsta cuprinsă între 25 şi 45 de ani.

Pe plan intern, o populaţie mai mică înseamnă dezechilibre economice şi sociale puternice.

Iulian Stănescu, Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii: Prima chestiune o criză a capitalului uman. Nu vor mai fi lucrători suficienţi câţi are nevoie economia. A doua chestiune, este un climat social de dezolare, depresie socială. Şi o presiune foarte mare pe ceea ce înseamnă servicii sociale şi servicii de îngrijire a sănătăţii.

Consecinţe sunt şi pe plan extern: vom primi mai puţine fonduri de la Uniunea Europeană şi vom avea mai puţini europarlamentari. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu