sâmbătă, 14 mai 2022

O lectie importanta din care Romania are de invatat

 



O lectie importanta din care Romania are de invatat
Premierul Suediei spunea ieri că integrarea imigranților (majoritatea provenind din tari musulmane) in societatea suedeza a eșuat: "Am fost slabi, acum avem societăți paralele". Este o recunoastere a faptului ca politica europeana a "portilor deschise" si "multiculturalitatii" utopice este una nerealista si inaplicabila, avand consicinte nefaste, pe termen lung, asupra tarilor care o aplica.
In ultimele decenii, Suedia si-a deschis larg portile, primind cu generozitate (dupa unii) sau cu ignoranta si naivitate (dupa altii), sute de mii de emigranti economici din tari islamice, din Africa si din Orientul Mijlociu, care s-au dovedit imposibil de asimilat. In directa legatura cu invazia de imigranti, Suedia a ajuns sa aiba una dintre cele mai ridicate rate ale criminalitatii din Europa. Numai in anul 2020, in Suedia au avut loc 366 de incidente cu arme de foc, care au produs 117 morti si 47 de raniti. De mai multi ani, Suedia are cea mai mare rata de viouri si abuzuri sexuale din Europa. Doar in anul 2019, in Suedia s-au raportat 8500 de violuri, si 10500 de atacuri de natura sexuala. Si nu intamplator...
Suedia a eşuat în a integra numeroşii imigranţi pe care i-a primit în ultimele două decenii, ceea ce a condus la crearea de societăţi paralele şi la violenţe ale bandelor, a afirmat prim-ministrul Magdalena Andersson. ”S-a permis ca segregarea să meargă atât de departe încât acum avem societăţi paralele în Suedia. Trăim în aceeaşi ţară, dar în realităţi complet diferite”, a spus premierul suedez într-o conferinţă de presă.
Suedia, care organizează alegeri generale la sfârșitul acestui an, și-a înăsprit radical politicile de imigrație de când a primit mai multe persoane pe cap de locuitor decât orice altă țară din Uniunea Europeană în timpul crizei migrației din 2015. În prezent, are una dintre cele mai restrictive politici ale blocului. Mult prea putin, si mult prea tarziu, dupa ce Suedia a ajuns sa aiba 20% din populatie formata din imigranti de origine musulmana...
Lectia dura suedeza este una din care Romania, atat la nivel de politicieni si conducatori, cat si la nivel de cetateni de rand, are de invatat. Romania poate si si trebuie sa inteleaga care pot fi consecintele acceptarii unui numar semnificativ de imigranti provenind din spatii culturale radical diferite, de alta religie, cu alta mentalitate si obiceiuri. Acest tip de imigranti s-au dovedit, peste tot in tarile occidentale care i-au primit cu bratele deschise, IMPOSIBIL de integrat si asimilat, chiar si dupa zeci de ani.

P.S: imaginile sunt de la protestele care au zguduit recent Suedia (18-20 aprilie) in care mii de tineri imigranti de origine musulmana au vandalizat si ars masini, magazine si alte proprietati, ranind peste 100 de politisti si zeci de civili.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu