duminică, 31 mai 2020

Revolta conspraţionistă de pe facebook



                                                                             



Măsurile dure luate de guvern pentru combaterea pandemiei  care au culminat cu ordonantele militare din perioada Stării de Urgenţă , a declaşat o reacţie in lanţ din partea unei părti a populaţiei nemulţumită de măsurile restrictive care le-au restrâns drepturile , mulţi suferind şi pierderi financiare semnificative faliment, somaj.etc.  Peste acestea sa suprapus o ofensivă a unor grupări ostile guvernului , unele din afara ţării altele din interior care au profitat de ocazie pentru a decalşa un atac mediatic folosindu-se in special de reţele de socializare.  
   Aceştia au venit cu o serie de teorii conspiraţioniste prin care negau pandemia, spunand  că: "Totul a fost o cospiraţie a Ocultei Mondiale cu scopul de a controla lumea". La care  au adăugat ulterior şi teoria vaccinarii obligatorii : "Coronavirusul a fost creat pentru  vaccinarea obligatorie a  tuturor oamenilor cu scopul să  le fie implantat un microcip  prin care oamenii sa fie controlaţi prin tehnologia 5G". 
   Aceiaşi  adepţi ai conspiraţiei  au mai lansat ştirea falsă că guvernul a plătit milioane de euro  televiziunilor  să prezinte pandemia în mod exagerat  încat să impresioneze populaţia şi să o sperie ca  aceştia să poată fii mai uşor manipulaţi prin frica de moarte. Conspitaţioniştii au mai acreditat ideea că televiziunele sunt aservite Puterii si Ocultei Mondiale,în consecinţă  singurele surse credibile sunt cele de pe internet , Facebook, si Nasul TV . :)
    În mod paradoxal un număr foarte mare de oameni , după unele sondaje de pe saituri  2 din 3 persoane (internauţi) , dupa alte surse jumătate din populaţia României  au ajuns sa creadă frenetic în aceste teorii halucinante lansate pe internet . 
    În fruntea listei celor care se pare ca susţin această teorie sunt nume cunoscute  precum jurnalistul Radu Moraru , dr. Vasile Asarastoie , av. Ghe. Piperea , jurnalisii Ion Cristoiu , Adrian Patruşca, dar si o multime de "anonimi" persoane făra o notorietate publică dar extrem de devotaţi cauzei care au distribuit  zilnic zeci şi sute de articole fake news care susţin teorile conspiraţiei enumerate anterior. 
  Practic în momentul de faţă până la  80% din postarile de pe facebook (in funcţie de specificul grupului) sunt astfel de ştiri false  care promoveaza această teorie conspiraţionistă  care neagă pandemia de Covid 19  şi condamnă guvernul pentru o presupusă "dictatură" impusă poporului prin restricţiile şi regulile antipandemie .
    Cei care compun această masă de susţinatori ai teoriei "conspiraţiei " pare să nu înţeleagă situatia în care ne aflăm , multi sunt uşor influenţabili, creduli  dar care au vazut în această teorie un exponent al  opoziţie faţă de guvern care  le-a creat neplăceri prin restricţiile impuse, anarhiştii de tot felul, adeptii PSD , naţionalişti , etc.
   Nucleul dur fiind probabil eternii susţinatori ai conspiraţiilor apocaliptice , fanaticii religiosi, clerici şi mireni ortodocşi fundamentalişti, adventişti ,  etc.
   Ceea ce crează nedumerire însă este ce caută în acest grup, persoane precum doctorul   Vasile Astărăstoae ... Doctorul Astărăstoae nu este un adept al teoriei conspiraţiilor  dar are opinii divergente referitoare la modul cum a gestionat guvernul pandemia, în opina dumnealui sau luat măsuri exagerate , prea dure de către guvern, crede că nu este necesară termometrizarea, consideră că Covid este doar o formă de gripă având cam aceiaşi rată de mortalitate. Fals, rata de mortalitate la gripă este de sub 1% în timp ce la Covid 19 a fost pâna acum de 6% în România şi 15 % în alte ţări precum Italia . Covid 19 nu este gripă cum crede dr. Astărăstoae este un virus complex , mult mai puternic şi nociv decat virusul gripal . 

Covid 19 a facut ravagii în multe ţări în ultimele luni, numeroase  cazuri grave a dus la colaps spitalele din ţări foarte dezvoltate au fost depaşite de numarul de infectări şi un numar uriaş de morţi într-un timp scurt .  Un număr atât mare de morţi în interval de timp scurt nu a mai fost de la al II-lea război mondial încoace în unele ţări din Europa. 
Televiziunile au prezentat  adevărul nu au exagerat cu nimic, cei care incearcă să minimalizeze ce a fost şi este încă în lume cu acest Covid 19 mint ! .
  Doctorul Vasile Astărăstoae nu este infecţionist şi nici epidemiolog este medic legist, sa ocupat de autopsia de cadavre toată viaţa, nu oricine poate să facă aşa ceva, trebuie să ai "sânge rece" să nu te impresoneze nimic  ca să poţi face o astfel de activitate . Prababil asta este ,pe domnul doctor nu il impresionează morţii de Covid 19, sunt doar nişte cifre, pentru unii , iar pe dl. Ion Cristoiu nici atât, dar sa folosit de interviul cu doctorul legist pentru a da lovitura ,  a lovit " în moalele capului" guvernul PNL ,  el fiind sustinator PSD de când se ştie .
 Aricolele lui Cristoiu fiind preluate de conspiraţinişti, anarhişti pe diverse bloguri de fake news şi distribuite pe tot internetul de sute de mii de ori. Astfel şi doctorul legist pensionar  a devenit un "simbol al iluminarii" ,  pentru revoltaţii anti restrictii din Romania.. 
 De ceilalti "illuminati " care spun mulţimilor de nemultumiţi de pe facebook, că guvernul ia minţit, că nu este Covid , că există o Ocultă Mondială a lui Bill Gates care vrea să  stăpânească lumea, că urmează marea dictatură care deja a început, ce să le spunem decat că mint , fabulueză ,ei sunt cei care manipulează multimile naive şi insensibile la necazurile altora , nu televiziunile care vorbesc despre pandemia Covid 19. 
  Niciodata nu se vor aduna toate guvernele lumii pentru a forma un guvern unic,dictatorial, asa ceva este imposibil datorită divergenţelor inconciliabile dintre ele, religii diferite, chiar antagoniste, sisteme politice  anatagoniste nu se pot unii niciodată
   Acum că în cartea Apocalisa scrie despre ceva de acest gen , un guvern mondial , condus de un personaj numit Anticrist , că toţi oamenii vor fi marcati şi controlaţi, asta rămâne de văzut , când va fi si cum  va fii.  Apocalipsa este o carte greu de inţeles şi descifrat, cu un limbaj alegoric, multe secte eretice au pornit de la Apocalipsa, trebuie să avem mare atenţie la acest aspect .
În momentul de faţă char dacă tehnologia modernă merge spre dezvoltarea de dipozitive electronice care  conduc  spre controlul  oricarei persoane , din punct de vedere politic, naţiunile europene sunt în democratie  nu în dictatura . Atâta timp cât sistemul politic este democratic nu putem vorbi de nici o dictatura , Starea de urgentă nu este dictatură , cei care spun ca e dictatură mint, exagerează cu scopul de a manipula masele credule, pentru un câştig politic...
   Până la urmă mulţimea aceasta enormă (50% din pop.)  de revoltaţi împotriva  guvernului  pe motiv de restricţii anti pandemie pe care o găsim în cea mai mare parte pe internet, pe facebook, au dat dovada în primul rând de neinţegere a situaţiei existente, şi în doilea rând de nepăsare pentru situaţia persoanelor vulnerabile adică bolnavii cronici şi  persoane în vârsta , care chiar sunt în pericol datori pandemiei cu Coranavirus.  Oamenii cu bun simţ şi cu reale valori creştine nu sau revoltat împotriva restricţiilor impuse în starea de urgenţă , pentru ca au inţeles situaţia şi necesitatea de solidaritate umană. Pe de alta parte ştim  că guvernul a facut şi greşeli, abuzuri în  timpul Stării de urgenţă precum acele  amenzi exagerate pentru vină imaginabilă , este incontestabil , şi e normal să fie condamnate , dar asta nu înseamnă să trecem în cealată extremă , în cea a anarhiştilor care refuza restricţiile antipandemie.

Pandemiile sunt rare dar reale,  dacă nu se iau măsuri radicale, se poate ajunge la un număr uriaş de victime, sute de mii, milioane , au fost în trecut, şi se poate repeta oricând, de aceea guvernele iau măsuri precum vedem că sau luat nu doar în  Europa ci în majoritatea statelor lumii.

Guvernele au obligatia să ia măsuri extreme, în caz de pandemie , de aceea există legi precum Starea de Urgenţă  sunt prevăzute în legistaţia majoritaţii  statelor lumii. 

 Drepturile tale pot fi respecate atâta timp cât prin ceea ce faci tu nu lezezi drepturile altora. Iar intr-o epidemie infecţioasă orice persoană poate face rău celor din jur prin faptul ca poate infecta pe alţii  . De aceea statul trebuie sa ia masuri şi populaţia să le respecte pentru binele societatii

În ultimele doua zile se observă că sa schimbat radical tonul guvernanţilor , se pare că "revoluţia" frustraţilor a avut succes , nu mai vorbeşte nimeni din guvern de reguli şi restricţii ci numai de relaxare totală . Se apropie alegerile şi peneliştii se găndesc că restricţiile îi face să piardă voturi, aşa că există riscul acum să trecem la extrema opusă , la politica Belarus unde nu se vorbeşte nimic de pandemie, nu sunt restricţii de nici un fel, oamenii mor cu miile în tăcere pentru că televiziunile evită subiectul. Cam aşa ar fi fost în Romania dacă aici mai exista  era un regim comunist, dictorial nu se spunea nimic la TV, miile de morţi pe zi erau încărcate noaptea în camioane şi îngropate în gropi comune ca în Brazila . Atunci şi conspiraţioniştii şi anarhişii ar fi fost mulţumiţi .

 sursa : https://adevarul-prezent.blogspot.com/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu