luni, 11 mai 2020

Epidemia de conspiraţii şi fake-news "Covid 19"


...                                                                              Coronavirus: Call for apps to get fake Covid-19 news button - BBC News
   

Să începem cu faptele  : Epidemia de coronavirus declansata in decembrie 2019 in China care sa extins apoi in Europa si in intreaga lume sa dovedit extrem de contagioasa. Numarul mare de infectari pe tot globul 4.016.585  persoane in prezent si numarul mare de decese 280 960 persoane pana astazi (11 .05.2020) confirma ca este vorba de o pandemie cu un virus extrem de  periculos.  

Televiziunile au relatat pe larg situatia din spitalele din tarile unde Covid 19  a lovit cel mai puternic SUA, Italia, Spania,Marea Britanie , unde in primele luni din acest an capacitatea spitalelor a fost cu mult depasitaNumarul de persoane decedate in ultimele 4 luni a depasit cu mult capacitatile morgilor din spitale, cadavrele  fiind depozitate in cladiri de biserici si sali polivalente sau transportate in alte orase. Un numar asa de mare victime intr-un timp asa scurt nu sa mai inregistrat de la al doilea razboi mondial.
  In aceste conditii guvernul Romaniei urmand exemplul altor guverne din Europa si nu numai a luat o serie de masuri speciale, precum declansarea Starii de Urgenta care a generat o serie de masuri restrictive dure , care a limitat mult libertatea de circulatie dar  si drepturi elementare ale omului. 
Nimeni nu sa bucurat de aceste masuri restrictive, unii au avut chiar foarte mult de pierdut dar au fost masuri considerate necesare de catre autoritatile medicale, epideomiologice , pentru a limita pe cat posibil raspandirea epidemiei cu Covid 19 si implicit pentru a limita numarul de decese in randul categoriilor de persoane vulnerabile. Aceleasi masuri  dupa cum toti stim sau luat  si  in alte tari Europene . Este aproape incredibil cum un guvern liberal a putut sa faca asa ceva , sa arate atata preocupare pentru soarta unor categorii de persoane vulnebale .
 Prima  luna de restrictii dictate de Starea de Urgenta a trecut relativ usor, oamenii pareau ca inteleg situatia, a doua luna in schimb au rabufnit nemultumirile .
   Concomitent pe internet a inceput o campanie tot mai furibunda de dezimformare prin lansarea a tot felul de stiri despre conspiratii  pe plan mondial . Autorii acestor conspiratii inventate cu scopul de a manipula populatia provin din Rusia , China dar si  SUA, Europa. 

 Acesti conspirationisti  spun ca
 - Pandemia este falsa.
 - Nu exista coronavirus sau  acest virus care provoaca boala Covid 19 este unul obisnuit inofonsiv . 
- Oculta modiala a inventat pandemia pentru a destabiliza economia si prelua puterea la nivel mondial. 
- Pandemia a fost creata pentru a vaccina populatia fortat si pentru a i se implanta un cip fara voia lor prin injectare. 
 - Spitalele raporteaza un numar de infectati Covid mai mare decat cel real incluzand bolnavii cronici . 
 Stirile  par senzationale si tentante  de a fi crezute de naivi  - Toate acestea insa le putem incadra la Stiri False care pot fi usor demontate.

   Pe langa saituri specializate pe dezimformare , exista un numar de persoane care preiau aceste stiri false /fake-news  si le distribuie pe toate grupurile de pe face-book la care au acces si la prietenii de pe lista, trimit zeci de astfel de articole despre conspiratii si stiri false in fiecare zi . 
Cine sunt acesti "binevoitori" care umplu internetul zi de zi cu asfel de stiri false ? 
   Persoane cu vederi  extremiste , nationalisti,  lideri religiosi nemultumiti ca li sa restrans drepturile îşi pierd clintela (finanţarea), ortodocsi fundamentalisti (fanatici) , neoprotestanti deschisi catre conspiratii, stiri false, adepti PSD, adversari ai PNL de tot felul, jurnalisti in cautarea de  stiri senzationale ,afaceristi , persoane care au pierdut bani multi prin aceste restrictii anti pandemie !

     Un argument adus de  adversarii restrictiilor impuse de pandemie este ca majoritatea (in jur de 80% ) dintre cei infectati cu Covid 19, de obicei tineri ,fac forme usoare si mediii care nu le pun viata in pericol , cei care fac forme grave care pot duce la deces  nu depasesc 20% din cei infectati, multi dintre acestia sunt in varsta sau au boli cronice care spun ei " oricum i-ar fi dus la deces" .
   Argumentul dovedeste cinism dus la extrem, un om cu o boala cronica poate sa mai traiasca un numar de ani, 1- 3 -10 daca nu apare o alta boala care sa-i agraveze starea de sanatate incat sa duca la insuficienta de organe asa cum sunt infectiile virale grave . 
O astfel de atitudine egoista , cinica care vine uneori din partea unora care se pretind  crestini de diferite confesiuni (ortodocsi, neoprotestanti) dovedeste lipsa de caracter , "da-i incolo ca doar in fiecare an sunt oameni care mor din diferite cauze , de diferite boli", zic ei pe diferite saituri si comentarii...
Unii dau liste cu statistici , care vor sa arate ca si in anii trecuti au fost oameni rapusi de boli si virusuri, ignorand un fapt, ca societatea ar trebui sa faca tot posibilul pentru a salva cu orice pret viata oamenilor   in masura posibilitatilor . 
Nu, pe ei în intereseaza doar soarta lor, banii lor, afacera lor, distractia lor, nu stiu ce este aceia empatie , nu au spirit de solidaritate umana !  Si atunci intra  in gasca conspirationistilor , a celor care contesta guvernul, restriciile, orice  le-ar crea lor probleme ,contesta, se revolta , de altii nu-i intereseaza!

  Ca sa vezi pana unde a ajuns egoismul si ticalosia umana, in SUA un vanzator  dintr-un magazin a fost inpuscat mortat de un client pentru ca i sa cerut sa puna masca la intrarea in magazin. Un altul a fost aruncat intr-un lac ( noroc ca stia sa inoate alfel se ineca) de o ceata de frustrati pentru ca le-a cerut sa păstreze distantatrea sociala regulamentara...sunt fapte reale  prezentat la un post  TV.  
Cam acesta este nivelul de ticalosie la care au ajuns oamenii astazi in vreme de pandemie . Ticalosii si prostii (care cred orice li se ofera pe internet) si-au dat mana pentru "revolutia conspiratiostilor". sa iesim in strada sa daramam guvernul , cum isi  permite sa ne puna restrictii, striga unii pe face-book.

 Sau comis intradevar si abuzuri de catre guvernanti in Starea de Urgenta , cu care desigur nu putem fi de acord precum : 
Sa marit nepermis de mult amenzile pentru lucruri absolut minore.
Sa dat in prima faza un timp de iesire pentru varstnici de numai 2 ore , mult prea mic .
 Sau inchis policlinicele , punandu-se in dificultate bolnavii cronici.
 Vaccinarea obligatorie a tuturor persoanelor deasemeni ar fi un abuz.
       Dar una este sa nu fi de acord cu abuzurile guvernului si alta este sa negi adevarul, realitatea, doar  pentru ca nu iti convine !

   


    Pandemii care au afectat omenirea
https://medijobs.ro/blog/covid-19-pandemii-care-au-afectat-omenirea


...
   
  



   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu