luni, 9 ianuarie 2023

Sexul este binar: Elveția respinge ideologia de gen într-o nouă declarație publică

 


Guvernul elvețian a respins ideea introducerii opțiunii celui de „al treilea gen” sau „fără gen” în registrele oficiale.

Săptămâna trecută, Elveția a optat să nu se urce în vagonul ideologiei identității de gen, la care au aderat vecinii săi europeni. Rezidenții elvețieni vor continua să fie înscriși în registrul civil al națiunii ca bărbat sau femeie, fără excepții.

„Modelul genului binar este încă puternic ancorat în societatea elvețiană”, a declarat Consiliul federal elvețian ca răspuns la două propuneri ale parlamentului, potrivit Associated Press.

„Precondițiile sociale pentru introducerea unui al treilea gen sau pentru o derogare generală de la înscrierea genului în registrul civil nu există în prezent”, a adăugat acesta.

Associated Press a precizat că, potrivit Consiliului Federal, includerea unor opțiuni alternative pentru marcarea sexului ar necesita „numeroase” modificări ale Constituției elvețiene și ale legilor atât la nivel național, cât și la nivel de landuri (cantoane).

Procesul de revizuire a Constituției țării este complicat. Potrivit Parlamentului elvețian, o revizuire parțială sau completă a Constituției trebuie să fie aprobată atât de o majoritate a alegătorilor, cât și de o majoritate a celor 26 de cantoane ale națiunii.

Sistemul politic elvețian include patru partide ale căror puncte de vedere variază de la stânga la dreapta, iar referendumuri frecvente sunt organizate pe o varietate de probleme.

Țările vecine Elveției, Germania și Austria, precum și alte țări din Europa de Vest, precum Belgia și Olanda, și-au modificat toate registrele de stare civilă pentru a include opțiunile „al treilea gen” sau „fără gen”. În Statele Unite, în aprilie 2022, administrația Biden a optat pentru includerea opțiunii unui „al treilea gen„ (”X”) în pașapoarte.

Elveția este cunoscută pentru cultura sa fără menajamente, bazată pe tradiție și pentru aderarea la rațiune și la politicile bazate pe știință. Locuitorii elvețieni se bucură de un șomaj scăzut, de o economie stabilă și de una dintre cele mai mari speranțe de viață din lume.

În ciuda modului în care cineva alege să se „identifice”, sexul uman este de două feluri: masculin și feminin. Biologii care nu au fost capturați de ideologia politică sunt de acord că sexul este „real, imuabil și binar”. În ciuda modului în care articolele la modă din știința populară prezintă sexul ca pe un „spectru” prin includerea existenței afecțiunilor intersexuale, aceste tulburări de dezvoltare sexuală (DSD) nu exclud natura binară a sexului.

„’Știința reală’ făcută de biologi arată două sexe, unul cu gameți mici și mobili, iar celălalt cu gameți mari și imobili”, a declarat renumitul biolog evoluționist Jerry Coyne ca răspuns la una dintre aceste reprezentări pop-science ale sexului ca un spectru.

„Nu există un al treilea sex”, a adăugat Coyne. „Tulburările de dezvoltare a sexului nu reprezintă noi sexe, iar sexul biologic este binar. Haideți să nu confundăm sexul și anomaliile de dezvoltare și de gen”.

Sursa: Daily Wire


.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu