luni, 10 octombrie 2022

Mihai Neamţu ◉ Educația conservatoare devine o necesitate pentru familii, pentru comunități, pentru fiecare creștin în parte...

 

Mihai Neamţu ◉ Educația conservatoare devine o necesitate pentru familii, pentru comunități, pentru fiecare creștin în parte...
Dragi prieteni, războiul cultural și bătălia ideologică se întețesc. Dezmățul pătrunde-n școli fără opreliști. Progresismul a devenit politică de Stat în România lui Klaus Iohannis. Sub mandatul lui Justin Trudeau, biserici vechi din Canada au ars. Administrația Joe Biden a promovat politicile de apartheid medical și sexomarxism.

Propaganda atee a atins la Bruxelles culmi nebănuite ale neobrăzării. Parlamentari plătiți copios din banii noștri neagă fără rușine rădăcinile creștine ale Europei.

Criza de modele periclitează dramatic viitorul copiilor reeducați online. Un nou totalitarism soft se insinuează și, fără să greșim, putem spune că-i timpul profeților și al mărturisitorilor...

Cum putem răspunde acestor provocări? Prin educație. Prin rostirea adevărului. Necunoașterea Bibliei și a filozofiei antice, decesul bunelor maniere, ignorarea muzicii clasice și a marii arte creștine, de la frescele lui Iustinian și pictura lui Fra Angelico sau Rafael până la sculptura lui Brâncuși, dar și necunoașterea textelor constituționale ale Părinților fondatori ai Americii, toate acestea produc ravagii și catastrofe spirituale.

Într-o lume sufocată de mediocritate, divertisment și dezinformare, plaforma noastră Marile Cărți s-a construit ca o veritabilă școală a Decalogului.

Așa cum David a avut la îndemână piatra și praștia în lupta cu Goliat (dar și inspirația divină de-a atinge locul vulnerabil al uriașului: fruntea, adică sediul gândirii), și noi astăzi trebuie să ne întărim cu armele Duhului: studiul, lectura, rugăciunea, postul, dar și arta dialogului.

În contextul asaltului secularist, educația conservatoare devine o necesitate pentru familii, pentru comunități, pentru fiecare creștin în parte.

Vă invit să construim împreună o Românie deșteaptă!

Mihai Neamţu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu