sâmbătă, 2 iulie 2022

Societatea feroviară de stat Deutsche Bahn a fost găsită vinovată de discriminare împotriva clienților non-binari...

 



Curtea Regională Superioară (OLG) din Frankfurt pe Main a găsit Societatea ferocivară de stat Deutsche Bahn vinovate de discriminare, deoarece s-a adresat unui autoproclamat client non-binar cu apelativul „domnul”. Compania se confruntă acum cu o amendă de 250.000 de euro pentru fiecare caz individual în care un client neutru din punct de vedere sexual este interpelat incorect.

Sentința are consecințe de amploare. A intrat în vigoare imediat și compania nu mai poate folosi salutările obișnuite anterior la emiterea biletelor, în scrisorile de serviciu pentru clienți sau în reclame și în datele stocate. Instanța nu a permis o perioadă de tranziție pentru aceasta, susținând că modificările au fost „fezabile din punct de vedere tehnic, precum și rezonabile din punct de vedere financiar și personal”.

Începând de anul viitor, sistemul de rezervare trebuie să fie și el modificat astfel încât Deutsche Bahn să nu se mai adreseze clienților săi doar cu „Domnul” sau „Doamna.” Compania trebuie fie să renunțe complet la forma de adresare, fie să găsească o a treia formă de adresare, dar nu este clar care ar putea fi acea formă.

Plângerea inițială a venit de la un client care se numește René_Rain Hornstein – bara de jos și al doilea nume sunt menite să indice diversitatea sa sexuală. În ochii Judecătoriei Superioare, compania de căi ferate a ignorat această orientare „nebinară” și a discriminat astfel călătorul. Prin urmare, grupul trebuie acum să plătească despăgubiri de 1.000 de euro deoarece, potrivit judecătorilor, reclamantul a suferit un prejudiciu imaterial. Ei au considerat „atribuirea masculinității” ca pe un atac asupra propriei persoane, ceea ce a dus la un stres mental semnificativ.

Pentru Deutsche Bahn, care se vede „ca un grup pentru o cultură a șanselor egale și a aprecierii”, diversitatea este o prioritate de top, a spus compania. Limbajul adecvat sexului a fost deja introdus în toate domeniile companiei.

„Nu există încă standarde universal recunoscute pentru abordarea persoanelor de gen non-binare în lumea vorbitoare de germană”, a spus o purtătoare de cuvânt a Die Welt. Chiar și în cadrul grupului de persoane afectate, ideile despre acest lucru sunt în prezent foarte diferite, scrie Remix News.

www.r3media.ro

Vezi și : Delegația oficială a Uniunii Europene în SUA a mărșăluit „cu mândrie” la parada LGBT de la Washington. Reprezentanții UE au defilat în spatele unui transsexual care se recomanda drept „Maria Magdalena” | VIDEO


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu