duminică, 26 septembrie 2021

Progresiștii au preluat puterea în PNL

 

                                                                                   


In confruntarea dintre liberalul conservator Orban si progresistul Cîțu cel di urma a castigat puterea in PNL cu ajutorul presedintelul Klaus Iohannis si al grupurilor de interese financiare. Iohannis a fost deranjat de discursul lui Ludovic Orban prin care acesta spunea ca el este atasat valorilor traditionale ale  PNL care sunt  familia si Biserica care vine in contradictie evidenta cu discursul lui Iohannis care sustine politicile globaliste ale UE pro LGBT, pro educatie sexuala in scoli , trasgenderi de aceea a facut tot posibilul sa se  debaraze urgent de el.

Cîțu pe de alta parte sa arata revoltat atunci cand Parlamentul a adoptat o lege care respinge educatia sexuala in scoli fara acordul parintilor asa cum la dorit Klaus Iohannis si a promis ca va introduce educatia sexuala in scoli inca din acest an prin internediul Ministerului Educatiei. 

 Pe vremea guvernarii Orban s-au facut unele excese in perioada starii de urgenta , pensionarilor li sa permis iesirea in oras pentru numai doua ore pe zi, amenzi astronomice pentru cei care incalcau acele reguli in cel mai mic detaliu. In plus lock-downul masiv in anumite domenii a infuriat oamenii de afaceri, patronii din unele domenii afectate . Si astea la costat voturi la alegerile parlamentare si o adversitate pe termen lung din partea unor cercuri de interese . In timp ce Cîțu de cand a ajuns premier a evitat sa ia masuri radicale, a spus ca atata timp cat va fi prim ministru nu va inchide economia si asta a facut ca cercuri de interese sa puna ochii pe el si sa-l sustina pana in panzale albe in functii de conducere la nivel de guvern si partid. 

Orban desi liberal pana in maduva oaselor, a dorit sa evite cat posibil un  numar mare de victime in urma pandemiei Covid, sacrificand interesele patronilor de firme din diverse  domenii.  Premierul Cîțu pe de alta parte nu a mai vrut  sa mai auda de asa ceva, prefera sa sustina oamenii de afaceri si nu pe cei vulnerabili,  din acest motiv a fost puternic sustinut in PNL de cercuri de interese. Are si o scuza, vaccinarea "vaccinati-va obligatoriu alta solutie nu am pentru voi". De aceea toata vara a eliminat orice restrictii iar acum ne astepata colapsul sistemului medical.  Cu siguranta va urma o perioada catastrofala in Romania cu spitale blocate, morti de covid cat cuprinde, deja spitalele din capitala au inceput sa inchirieze morgi frogorifice  mobile fiind depasiti de situatie.

In alta ordine de idei parteneriatul cu Iohannis inseamna o politica progresista total subordonata presidentiei , Comisiei UE, globalismului, ideologiei LGBT . Presedintele avea nevoie de un partid obiedient de orientare progresista cu care sa se afiseze la Bruxelles iar Cîțu era omul ideal pentru a-si ideplini obiectivele. Echipa din jurul lui Cîțu a folosit toate mijloacele de presiune posibile (amenintari santaj, bani de la guvern) ca liderii din teritoriu sa trimita la Congres acei delegati care stiau ca vor vota pe actualul premier ca presedinte al PNL. 

Desi pe de alta parte  nici cealata varianta sustinuta de Orban cu alinta stransa cu USR nu era cu mult mai grozava, aceiasi Marie cu alta palarie. Desi ar putea ca alianta cu USR sa se refaca in timp si dominatia "progresista"sa fie totala. 


.




..


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu