vineri, 21 iunie 2024

BISERICA APOSTOLICĂ vs. BISERICA SOBORNICEASCĂ

 Biserica  Apostolică vs. Biserica Sobornicească Care este diferenta între ele - Ce formă de creștinism a propovăduit apostolul Andrei în Dobrogea 

                                                        



sâmbătă, 15 iunie 2024

Diana Șoșoacă trimite săgeti amenințătoare către Ursula


Televiziunea corectă politic  PRO TV afirma zilele trecute că în Parlamentul European va intra și extremistul Cristian Terhes . Ei bine dacă și dl. Terheș poate fi numit "extremist" doar pentru ca nu este neo-marxist (ca și ei) - ce or să spună de Diana Șoșoacă ? Război nu dorește nimeni din România dar parcă totuși discursul Dianei pare a fi cam prea anti NATO și pro Rusia.




 

joi, 13 iunie 2024

Profesorul Dumitru Borțun despre GLOBALIZARE, DEMOCRAȚIE, SUVERANISM



 Profesorul universitar D. Bortun de la Facultatea de  stiinte politice  (progresiste)  SNSPA Bucuresti unde sunt scolarizati majoritatea  jurnalistilor din Romania , afirma intr-o conferinta desfasurata la Sibiu ca Globalismul este ceva necesar la fel si Progresimul.

In a doua parte a conferintei insa recunoaste ca globalismul are mai multe fețe unele din acestea fiind daunatoare chiar periculoase . Politica Uniunii Europene ne arata fața hidoasa a globalizarii, de care profesorul Bortun evita sa vorbeasca. 

Nu putem fi de acord cu tot ce afirma acesta, spune totusi multe lucruri interesante care merita sa fie  ascultate, urmand principiul  Scripturii " Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun."



luni, 10 iunie 2024

Alegeri 2024 - partidul AUR visuri mari rezultate modeste

 



Fantoma lui Vlad Tepes nu le-a adus succesul scontat membrilor partidului AUR  care si-au facut campanie electorala cu personaje din evul mediu Vlad Tepes si  Stafan Cel Mare.  Romanii  nu au fost impresionati de lozincile nationaliste ale membrilor AUR si au votat ca intodeauna cu PSD si PNL partide pentru care televiziunile au acordat majoritatea timpului  alocat campaniei electorale. Jurnalistii romani fiind marea majoritatea educati in universitatile romanesti in ideologia corecta politic,  progresista.

 Iar in cei priveste pe romanii de rand  îi interseaza în primul rînd ce castig direct au ei din alegeri daca mai creste pensia sau salariul iar astea sunt in mainile PSD-ului in momentul de față. 

Așa cum in anul 2018 nu i-a interesat Referendumul pentru familia normala nici de data asta problemele generate de partidele progresiste globaliste, pro LGBT  transgenderism sau pro emigratie nu ia precucupat catusi de putin pe majoritatea romanilor (corigenti la materia religie) care au votat masiv cu partidele progresist- globaliste. Vor regreta poate intr-o zi  dar va fi prea tarziu.

 In localitatile cu primari PSD lucrurile au fost aranjate ca "prostimea" sa puna stampila unde trebuie agentii electorali numiti fiind din curtea PSD-ului   iar  de anafabeti functionali care nu stiu sa voteze, nu ducem lipsa. 

 Partide crestin-democrate parlamentare nu avem in Romania, exista cateva partide conservatoare noi, mici precum ARN sau PNCR etc.  care  incearca sa intre in Parlment  dar mai e mult pana departe .  In ce priveste AUR este mai mult nationalist extremist decat conservator (chiar daca este aliat cu partide conservatoare) .

  AUR la Europarlamentare a obtinut 15% rezultate preliminare care le aduce 6 locuri in Parlamentul European, in orice caz insuficiente voturi pentru a intra  Mihai Neamtu  si Peter Costea liderul ARN care au avut sustinatori numerosi care au votat cu AUR  dar degeaba, din moment ce favoritii lor au ramas pe dinafara. 

 In afara de Cristian Terhes vor intra in PE alti 5 AUR-isti :

  • Cristian Terheș
  • Claudiu Târziu
  • Gheorghe Piperea
  • Georgiana Teodorescu
  • Adrian George Axinia
  • Șerban Dimitrie Sturdza

Și "șoc si groaza" in Parlamentul European vor intra si doi de la partidul SOS - Diana Șoșoacă și Luis Lazarus ! 

     Cei 6 de la AUR impreuna cu cei 2 de la SOS vor forma grupul conservatorilor romani - care vor fi in opozitie cu cei 23 parlamentari pro globalism (si pro Ursula)  care reprezinta Romania la Bruxelles. Ramane de vazut cum se vor armoniza cei de la AUR cu Șoșoaca care a avut in trecut conflicte scandaloase cu G. Simion .

Adeptii conservatorismului - suveranist din delegatia Romaniei vor cauta sa colaboreze foarte probabil cu grupurile conservatoare si suveraniste din Parlamentul European in timp ce PSD, PNL & USR vor sustine tabara globalista si pe  Ursula von der Leyen.



.